Przejdź do treści

Forum Jakie tematy w newsletterze?

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Jakie tematy można zamieścić w newsletterze?

np.jak szybko wyjąć ciasto z gara

i jak obrać nóż cały oblepiony

albo co zrobić by potrawy się nie przypalały

chodzi o sztuczki kruczki

których w instrukcji nie ma

a są bardzo przydatne

może coś na temat zdrowego odżywiania i jakiś przepis dnia tmrc_emoticons.lol

przeczytalam, ze tu mozna umieszczac porady techniczne. najbardziej nie lubie myc naczynia i nozy po ciescie drozdzowym. doszlam do wniosku, ze najlepiej , po wyjeciu nozy, oczyscic je pod biezaca  najpierw zimna woda dosyc sztywnym pedzelkiem ( 2 cm szeroki ) . w ten sposob oczyscimy je dokladnie.pozniej mozna wymyc je ciepla woda. goraca woda moglaby utwardzic ciasto. naczynie TM oblewam woda i dokladnie usuwam resztki ciasta recznikiem papierowym. dopiero potem myje dokladnie. w ten sposob unikam zabrudzenia myjki czy gabki. moze ktos ma lepszy sposob , ja stosuje te i jestem zadowolonatmrc_emoticons.wink

Fantastyczna porada tmrc_emoticons.smile

Ja po wyjęciu ciasta drożdżowego z naczynia na parę sekund włączam maksymalne obroty - resztki ciasta spod noży zostają wyrzucone na ścianki naczynia, potem znacznie łatwiej je zgarnąć kopystką. Noże myję w letniej wodzie małą, sztywną szczoteczką do butelek.

Brakuje wskazówek, może jak wykorzystać resztki po obiedzie itp.

Czy można byłoby na podstawie dostępnych książek opracować całodzienne tygodniowe menu dla odchudzających się, np dieta 1200 - 1400 kcal? Książka "lekka kuchnia" jest dobra, ale trzeba sporo czasu poświęcić, żeby ułożyć takie codzienne menu. Myślę, że skorzystanie z porad fachowca - dietetyka wielu osobom ułatwiłoby prawidłowe odżywianie i było jeszcze jednym argumentem do kupna thermomixa. A może pokusić się o nową książeczkę zawierającą tak właśnie ułożone przepisy dla chcących się odchudzić? Co o tym sądzicie ?

Przekazujemy Specjaliście ds. Przepisów tmrc_emoticons.smile

Dziękuje Mixi, myślę, że wiele osób skorzystałoby z takiego dietetycznego tygodniowego menu.

Super pomysł z tym menu odchudzanie, myślę że wiele osób skorzysta tmrc_emoticons.smile po zimie zawsze jest kilka kilogramów do zgubienia tmrc_emoticons.smile albo ma się ochotę jeść lżejsze posiłki i zdrowsze tmrc_emoticons.smile

Magi1 , ja ten wniosek o menu  dietetyczne sformułowałam już rok temu , prawie. Czy coś wokół tego słychać? Może Mixi nam coś szepnie?tmrc_emoticons.wink

No właśnie chyba cisza ??? a teraz na wiosnę przydałoby się kilka dietetycznych przepisów tmrc_emoticons.smile

Dziękujemy za podpowiedzi tmrc_emoticons.smile

Mixi, działaj!

Każda podpowiedź jest bardzo wartościowa, ale musicie wziąć pod uwagę, że newslettery planowane są z bardzo dużym wyprzedzeniem, chodzi o przepisy i tematy.

Dietetyczne przepisy są niejednoznacznym tematem, gdyż generalnie nie propagujemy konkretnej diety, możemy wspierać lekkie przepisy, a takie są w planach przyszłych newsletterów.

Pamiętajcie, że bierzemy też pod uwagę wyniki naszej ankiety newsletterowej, jeżeli chodzi o tematy.

Dziękujęmy Mixi za Twoją pomoc, ale mnie chodzilo raczej o takie ułożenie przepisów, które juz w książce są, żeby to wlaśnie one utworzyły tygodniowe menu na każdy dzień. W książce są pogrupowane śniadania, obiady, kolacje itd.tmrc_emoticons.smile

Gabrysiu - zapraszam http://www.przepisownia.pl/content/kokolidek-odpowiada?page=page=4#comment-41078

ułożymy wspólnie tmrc_emoticons.bigsmile , jeżeli wytrzymasz miesiąc, to gwarantuję Ci 8 kg mniej tmrc_emoticons.bigsmile

Alu , będziemy układać wspólnie, ale niech poprawia te pisownie polskich liter, bo mnie to wkurza. tmrc_emoticons.crazy