Przejdź do treści

Forum Jak to zrobić ?

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Moje kochane mam dwa pytanka : po pierwsze jak dodawać przepisy do ulubionych, po drugie do czego służą punkty które zbieramy ? Całuski !!! 


Moniko o punktach gdzieś pisała i wyjaśniała Gabrysia, może pamięta to Ci podpowie, bo ja nie pamiętam. Tak ogólnie to te punkty są dla nas taką orientacją jak dany użytkownik jest aktywny na Przepisowni  tmrc_emoticons.smile  


Moniko jeżeli "wchodzisz " w ulubiony przepis i chcesz go mieć w swojej kolekcji to u góry każdego przepisu są cztery adnotacje,wybierasz ostatnią "dodaj przepis do ulubionych" pokaże sie napis i musisz kilknąć na krzyżyk i przepis jest Twój.Pozdrawiam tmrc_emoticons.smile


A dodawanie przepisów do kolekcji ulubionych jest proste:

1. gdy wejdziesz na swój profil to u góry kliknij w zakładkę PRZEPISY, wtedy po lewej stronie ekranu pokaże się  lista:   wtedy możesz utworzyć własną listę, np: dania główne, desery, cista... itp


A póżniej gdy chcesz dodać jakiś przepis do swojej kolekcji, to wciskasz zdanie: Dodaj do kolekcji ulubionych przepisów, pokaże się wtedy Twoja lista i klikniesz tam, gdzie chcesz dany przepis umieścić. I gotowe  tmrc_emoticons.smile  

A teraz napisz, czy zrozumiałaś moje opowiadanie  tmrc_emoticons.lol  I czy korzystasz  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  Pozdrawiam  tmrc_emoticons.smile


 Dziękuje moje kochane skorzystałam i właśnie już mam... taką szybką książke kucharską. Gorąco pozdrawiam. Acha Elu Veronika w moim imieniu pytała się o mrożenie Pommes. Jak myślisz można ?  


Moniko, nigdy ich nie mroziłam ale myślę, że można. Na pewno można je uformować 1-2 dni wcześniej i bez pieczenia postawić w chłodne miejsce (ja przechowuję w spiżarni), przykryte folią spożywczą albo aluminiową, żeby nie wyschły  tmrc_emoticons.smile  


Dziękuje Elu. Pytam,bo przed samymi świętami będzie naprawde dużo pieczenia i chciałam zrobić wcześniej żeby zwolnić troche piekarnik. Mam jeszcze piecyk,prodiż lub jak ktoś woli opiekacz elektryczny,ale nigdy w nim nie piekłam ponieważ dostałam go po mamie a w tym piecyku nie ma wskaznika temperatury i troche się boje coś w nim piec. Taki piecyk przeważnie jest do kupienia na targach lub bazarach,  Jak myślisz Elu do tych Pommes będzie pasował klops z jajkiem i sosem chrzanowym na ciepło ?       Całuski !!!


Moniko, moja mama też piecze dużo w takim piecyku  tmrc_emoticons.smile  Właśnie przed Świętami albo jakimiś uroczystościami wyciąga go i ma wtedy dwa piekarniki, ten i taki gazowy przy kuchence. Ja niestety nie mam doświadczenia w pieczeniu w takim piecyku ale Mamusia jest z niego bardzo zadowolona  tmrc_emoticons.smile  


A klops z sosem chrzanowym będzie dobrze pasował  tmrc_emoticons.smile  Do tego jeszcze jakaś kolorowa surówka: z buraka lub z czerwonej kapusty, Liść sałaty i trochę czerwonej papryki jako dekoracja i będzie super danie  tmrc_emoticons.lol   tmrc_emoticons.smile  Pozdrawiam 


   Widzisz Elu co dwie głowy to nie jedna , byłabym zapomniała o surówce...Dzięki


tmrc_emoticons.smile Moniko dzięki Tobie i ja korzystam z dobrych rad Eli tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love


Punkty swiadcza o aktywnosci i " doswiadczeniu" uzytkownika, jakos to tak bylo pisane... zaraz znajde watek....

http://www.przepisownia.pl/content/zdobyte-punkty

I znalazlam tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party

A do piecyka, jesli nie ma temp., starczy dokupic specjalny termometr i po klopocie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Kiedys mialam gazowy, bez temperatury tmrc_emoticons.smile  Piekl wspaniale tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile


   Widzisz Grażynko ,bo my kobiety musimy się trzymać razem.