Dzisiaj obchodzimy we Wloszech Dzien Matki
. Ja juz poswietowalam... moje zyczenia i prezent, dostalam
. Choc w Polsce swieto jest obchodzone 26-go, przesylam "kawalek" zyczen i dzisiaj, z Wloch, dla wszystkich Mam na Forum
Forum Dzien Matki...
Dziękujemy Veroniko. Widzę, że jednak duszą jesteś w Polsce. Jeseśmy z Tobą Mamuśko!
Tak, pòl na pòl, Gabrysiu
Polowa serca zostala w kochanej Polsce
Wszystkiego najlepszego veronicab71 jakie smakołyki uświetniły dzisiejszy dzień? gabi49 jak uważasz czy są jakieś potrawy, które można by połączyć z naszym Dniem Matki?
Zdjecie i przepis na cos slodkiego, co dzisiaj jadlam, umieszcze 26-go
Veroniko, to za późno. Kiedy to wykonać?
Mixi, 26 maj to akurat sobota, więc można do woli pogotować różności.jak będzie ładna pogoda , to przygotuję grilowy obiad z surówkami i sosami wykonanymi w TM. Jeszcze się nad nimi nie zastanawiałam. Na pewno też zrobię TORT PAWLOWA (bezowy) z książki "Słodkie inspiracje". Jest wspaniały! Z żółtek zaś zrobię likier jajeczny, który wszyscy uwielbiamy.To do tego tortu! Jak sądzicie Kobiety-Matki, który sos lub dip wykonać do grilowanego kurczaka? Jaka surówka jest dla Was najlepsza?
Veroniko dzisiaj jest dzień radosny pełen kwiatów zapach wiosny, niech Ci słońce jasno świeci i wradości dzień przeleci.
Dziekuje
No to niech bedzie... umieszcze przepis troche szybciej.... to mial byc maly prezent dla Mam w Polsce, ale go przyspiesze, w takim razie
Oj to dobrze Vercia zamieszczaj ja akurat wyjeżdzam w odwiedzinki do tesciowej i upiekę jej bułeczki i zrobie paprykarz bo bardzo lubi, a ona przygotuje jakieś ciacho
chociaż nie wykluczone, ze przygotuję coś słodkiego
.
Gabi ja do grila polecam surowke z kapusty - jest bardzo dobra i szybko ją sie robi w TM, a co do sosiku to ja robie taki z czosnkiem i jogurtem naturalnym - czasami dodaje zielonego ogórka tzw tzaziki. Mozesz również spróbować sos z serka danio waniliowego z dodatkiem wyciśniętego czosnku - może dziwne połączenie ale do mięska z grila rewelacja
Serek Danio waniliowy z czosnkiem? To rzeczywiście dziwne połączenie, ale spróbować możńa. Dzięki za podpowiedzi.
Spróbuj jest rewelacyjny
naprawdę zaskakujące połączenie
Dzin Dzien Matki,od niedawna jestem w Przepisowni, ale od razu zabrałam się do "pracy" . Jeszcze wczoraj późnym wieczorem upieklam pierwsze , pyszne ciasto z rabarbarem...mniam..Smakowalo mojemu synowi.
Powiedzcie mi tylko jak dodac przepis do moich ulubionych . Po kliknieciu ikonki "dodaj ulubionych" pojawia sie taki sam napis z x i tylko tyle....
Pozdrawiam wszystkie Mamy ze slonecznych dziś Kaszub
Dodaj do listy zakupòw
Kochana, najpierw w swoim profilu musisz utworzyćswoją kolekcję przepisów. Robi się to tak: klikasz na pierwszy kwardacik (moje przepisy), potem po lewej stronie będzie kółeczkoz plusikiem - dodaj nową kolekcję. Możesz sobie utworzyćnp. ciasta, napoje itd. w/g własnych upodobań. Wtedy jak będziesz chciała przepis dodac do swoich kolekcji to Ci się wyświetli lista tych kolekcji i po prostu klkasz na właściwą. Może to wydaje się na początek skomplikowane, ale załapiesz. Powodzenia!
Kochane niedługo Dzień Ojca, może jakieś super przepisy na tą okazję ciasto czekoladowe lub coś innego
no i jakaś pyszna kolacja lub obiad przygotowana z pociechami
dla tatusia
Popieram, trzeba wymyslec cos fajnego i dla tatusiòw
Pomyslimy
A czy ktoś się przymierza do newsletterowego tortu kibica? Sam pomysł super! Nie robiłam nigdy takiej masy cukrowej, ale mam nadzieję, że jest do zrobienia... To chyba byłby fajny pomysł Myślałam jeszcze o żeberkach w piwie - typowo męskie