od kilku lat mam thermomixa, bardzo go lubie, umiem robić naprawdę dużo, ale wszystkie ciasta tzy. ucierane - zamieniają mi się we wzorcowy zakalec. Generalnie lipa, macie jakiś pomysł lub podobne doświadczenia? Uzywałam różnych metod, różnych przepisów - babki, szybkie ciasta z owocami, fale dunaju - zawsze zakalce, jak malowane...
Forum ciasto ucierane - katastrofa
6 | Ostatni wpis
pon., 09/23/2013 - 20:11
#1
pon., 09/23/2013 - 20:21
#2
Witaj Asiolek
a z jakich przepisów korzystasz ????
Pozdrawiam serdecznie Grażyna ze Szczecina
pon., 09/23/2013 - 20:43
#3
Asiolek, nie wiem czy to jest klasyczne ciasto ucierane, ale radzę spróbować, bo mnie wychodzi za każdym razem Przeczytaj komentarze, innym też wychodzi
http://www.przepisownia.pl/przepisy/nektarynki-z-cytrynow%C4%85-kruszonk%C4%85/462007
Polecam z różnymi owocami. Pozdrawiam Ela z Mazowsza
pon., 09/23/2013 - 21:16
#4
A może problem tkwi w piekarniku?
wt., 09/24/2013 - 11:00
#5
Czy korzystałaś z przepisu z Radości Gotowania?
wt., 09/24/2013 - 16:22
#6
Asiu, czy masz może ścienny kalendarz VORWERK na ten rok? Na stronie września właśnie jest fantastyczne ciasto ze śliwkami. To takie typu kruche. Spróbuj, jest lepsze niż wszystkie ucierane. Zakalca nie będzie!