Przejdź do treści

Forum bułeczki orkiszowe

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Witam,

Chcę zrobić w TM bułeczki orkiszowe, ale niestety wszystkie przepisy na stronie so oparte o gramaturę ziaren a nie gotowej mąki. Nie mam ziaren przenicy, gryki czy orkiszu tylko gotową mąkę. To jak mam przeliczać ilości, któe podane są w przepisach?

Gosiu, nic nie przeliczaj, ilość wagowa ziaren daje taką samą liość mąki. To nie apteka. tmrc_emoticons.bigsmile

Gabi, dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. To sa moje pierwsze kroki z tym urządzeniem i jest zabawnie tmrc_emoticons.wink Właśnie jestem na etapie robienia likieru jajecznego i kolejna zagwostka, to jak podgrzać TM do 70 stopni? bo w przepisie jest 5 min na 70 stopni, a ja już kręcę dużo więcej i na razie mam temperaturę 37 stopni.

Może wiesz jak temu na przyszłość zaradzić?

Pozdrawiam,

Gosia

A wcisnęłaś guziczek nad 70? Tak, żeby się zaświecił i zaczął "mrugać" tmrc_emoticons.smile

GosiaB wrote:

Gabi, dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. To sa moje pierwsze kroki z tym urządzeniem i jest zabawnie tmrc_emoticons.wink Właśnie jestem na etapie robienia likieru jajecznego i kolejna zagwostka, to jak podgrzać TM do 70 stopni? bo w przepisie jest 5 min na 70 stopni, a ja już kręcę dużo więcej i na razie mam temperaturę 37 stopni.

Może wiesz jak temu na przyszłość zaradzić?

Pozdrawiam,

Gosia

Gosiu, czy potrzebujesz jakiegoś dodatkowego wsparcia w pierwszych krokach z Thermomixem?

Najpierw naciśnij guzik temperatury, a potem ustaw czas tmrc_emoticons.smile