Przejdź do treści

Forum Budyń czekoladowy

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Właśnie zrobiłam w TM budyń czekoladowy tmrc_emoticons.smile REWELACJA  tmrc_emoticons.bigsmile bardzo dobry i dużo szybciej się go robi w TM niż gotując w garnku budyń z torebki tmrc_emoticons.smile Polecam  tmrc_emoticons.cooking_9

I bez mieszania, stania przy garnkach, i zdrowszy, prawda?tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Smacznegotmrc_emoticons.tongue tmrc_emoticons.tongue

Beaciu, zajrzyj do przepisów Veroniki, a tam zobaczysz przepyszne desery! Polecam! tmrc_emoticons.bigsmile

Tak Beaciu budyń rewelacja, ja go robię często tmrc_emoticons.lol a zajrzyj na przepisy Verci ona jest mistrzynią w ciastach i deserach tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Przejrzałam przepisy Veroniki i jestem po ogromnym wrażeniem tmrc_emoticons.smile  tmrc_emoticons.wink Na pewno wypróbuję coniektóre przepisy tmrc_emoticons.smile  tmrc_emoticons.cooking_7

Nie dziwię się. Przejrzyj jeszcze przepisy EliK, Magi, Maszoperii. Wiele tu wspaniałości!  Można nie wychodzić z kuchni. Tylko kiedy to wszystko zrobić?tmrc_emoticons.lol

Czekamy też na Twoje beacia124 przepisy tmrc_emoticons.smile

My też uwielbiuamy budyń z TM  tmrc_emoticons.smile jest taki aksamitnie kremowy... na samą myśl robi mi się słodko  tmrc_emoticons.smile  Moja córka experymentując kiedyś stworzyła przepis, który jest skrzyżowaniem dwóch przepisów: budyniu i kremu Thermomix i taka mega porcja wystarczy na naszą rodzinkę   tmrc_emoticons.wink  a do tego po dodaniu czekolady, kawy, kakao, żółtek jest naprawdę pożywny  tmrc_emoticons.tongue  

Elu, a czy może robiłaś takie termomixowe "monte"? Jeśli tak, to podaj przepis. Mam ochotę coś takiego zrobić dla swoich wnuczek, które uwielbiają tmrc_emoticons.smile Monte fimy Zotte (chyba tak to sie pisze).

Mój Junior też uwielbia monte, trzeba będzie cos pomyśleć, no chyba że ktoś już zgłębił tajniki tej wiedzy to niech da znać tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol ja też bardzo lubię budyń tmrc_emoticons.lol i często go robię tmrc_emoticons.lol ostatnio ze śliweczkami tmrc_emoticons.lol szkoda, że są tak krótko, mogłabym je jeść cały rok, dlatego robię powidła i mam ich smak cały roczek tmrc_emoticons.lol

A teraz mi wytlumaczcie kochane, co to jest, to cale MONTE ???  To cos wloskiego, deser? Monte, to gòra, szczyt... Jaka jest dokladna nazwa? Montebianco???tmrc_emoticons.smile

Veroniczko, monte to nazwa takiego deseru Firmy ZOTT, w kubeczkach, u nas w hipermarkecie AUCHAN. Dzieci to uwielbiają, podobny do budyniu czekoladowego. Nie jest tani i dlatego myslę, że zrobiony w TM byłby zdrowszy i tańszy. Spróbuję zasięgnąć języka wśród naszych przedstawicielek, raz nas poczęstowano na poniedziałkowym spotkaniu. może znajdę tę osobę, jest nowa. tmrc_emoticons.wink

Dzieki, Gabrysiu tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile   Wiesz jaki ze mnie ciekawski czlowiek i jaki lakomczuch na slodycze, prawdatmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink ??? Przydalby sie przepis tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

No dziewczyny trzeba będzie poeksperymentować, zrobić budyń czekoladowy i budyń waniliowy i cos dodać, aby nadać odpowiedniej konsystencji tmrc_emoticons.bigsmile nie wiem może jogurt naturalny ???? albo śmietanę ???? coś pomyślimy tmrc_emoticons.bigsmile przeciez jesteśmy zdolne bestie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.tongue tmrc_emoticons.wink

Kochane , przepis będzie napewno. Uruchomiłam już wici. Nie męczcie się, ktoś juz pomyslał i zrobił, bardzo dobre, próbowałam! Będzie wkrótce na przepisowni. tmrc_emoticons.wink

Super, też uwielbiam Monte tmrc_emoticons.smile jest tam jeszcze nutka orzechowa tmrc_emoticons.smile, moi rodzice mieszkają niedaleko fabryki Zott'a, więc zawsze wracam z pełnymi siatami ze sklepu przyfabrycznego tmrc_emoticons.smile. Czekam niecierpliwie na przepis, tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.bigsmile super zatem czekamy na przepis tmrc_emoticons.bigsmile

Gabrysiu, jak tam przepis na deser ??? Dasz rade zdobyc go jakos ???tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Dziewczyny wczoraj odwiedziła mnie koleżanka ze swoją śliczną 4-letnią wnuczką. Na deser zrobiłam budyń czekoladowy a Zuzia jedząc go zachwalała swojej babci, że to taki sam jak monte. Ja nigdy tego orginalnego deseru nie jadłam, dzieci mam w takim wieku, że im go nie kupuję, więc nie wiemczy ten mój jest rzeczywiście podobny do orginału. Z tego powodu nie wypowiadałam się na temat Monte i czekałam na przepis zdobyty przez Gabrysię   tmrc_emoticons.smile  Często robimy w domu budyń czekoladowy albo kawowy (z kawą zbożową) i wszystkim bardzo smakuje.  tmrc_emoticons.smile  

Obiecałam i do tej pory go jeszcze nie dostałam. Mam nadzieję, że spotkam tę autorkę jutro, na cotygodniowym spotkaniu. Cierpliwości.tmrc_emoticons.wink To jest takie budyniowate. tmrc_emoticons.smile

Jak trzeba czekac, to poczekamy tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.love

Wow gabi49 dzięki za przyszły przepis, dużo osób o niego pytałotmrc_emoticons.smile

Moja 3 letnia bratanica uwielbia budyń czekoladowy. zrobiłam go pol roku temu tam przez przypadek-miałam ochotę. nazwałam go "deser czekoladowy" bo ona nie lubiła budyniu nigdy, potem był okres ze codziennie musiałam jej robić ten budyń bo tak jej smakował. Teraz znowu się jej przypomniało i nudziła babcię by jej zrobić-ta odpowiedziała, że nie umie (to prawda) i brataniaca jej powiedziała wszystkie czynności jakie należy przy tym wykonactmrc_emoticons.smile jak tylko wroci z przedszkola to jej zrobię. 

Macie jakąś radę by budyn utrzymywał się dłużej? mam wrazenie, że gdy ostygnie to jest już innej konsystencji. 

Winignam ja ugotowałam budyń czekoladowy z mąką kukurydzianą w/g przepisu Thermomixa i konsystencja budyniu jest taka sama na drugi dzień tmrc_emoticons.smile  Przepis jest na Przepisowni tmrc_emoticons.smile Polecam tmrc_emoticons.love

Budyń jest smaczny gorący i zimny tmrc_emoticons.lol

Kochane dziewczyny, opublikowałam ten obiecany deser Monte, ale go jeszcze sama nie robiłam więc nie mogę stwierdzić jak smakuje i nie mam zdjęcia. Mam jednak wątpliwości, czy autorka przepisu prawidłowo  podałai ilość mleka.  Rzeczywiście sposób wykonania i składniki są jest bardzo podobne  do budyniu czekoladowego. Jaki będzie? Zobaczymy.tmrc_emoticons.wink

gabi49 może ktoś przetestuje i uzupełni składniki ew. ? w każdym razie dzięki za przepis tmrc_emoticons.smile

Mixi, ja to zrobię dzisiaj i o efektach napiszę , a także skoryguję ewentualnie przepis.tmrc_emoticons.smile

gabi49 wrote:

Elu, a czy może robiłaś takie termomixowe "monte"? Jeśli tak, to podaj przepis. Mam ochotę coś takiego zrobić dla swoich wnuczek, które uwielbiają tmrc_emoticons.smile Monte fimy Zotte (chyba tak to sie pisze).

Gabrysiu, ten deser nie dawał mi spokoju  tmrc_emoticons.smile  Nawet kupiłam specjalnie, żeby zobaczyć skład, konsystencję i zapoznać się ze smakiem. Trochę poeksperymentowałam i... chyba to jest TO!!! Przepis zaraz zamieszczę  tmrc_emoticons.smile  Degustacja przez małe dzieci wyszła pozytywnie  tmrc_emoticons.smile , wszystkie chciały dokładkę  tmrc_emoticons.smile  

O Eluniu super, mój junior uwielbia monte tmrc_emoticons.lol zatem czekamy na przepisik tmrc_emoticons.love

Ela! jesteś wielka !!! jeszcze nie zdążyłam zrobić tamtego, a Ty już dałaś taki o jakim myślałam cały czas, z białą warstwą ! tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Nareszcie wpisałąm, ufff.  tmrc_emoticons.smile  Tylko denerwuję się, gdy "wyskakuje" mi składnik, którego nie chcę wpisać, tak jak dziś ten / xylitolu  Wtedy niepotrzebnie marnuję czas  tmrc_emoticons.aw  

Niusia, ty ja lubisz tak bardzo tą białą, śmietankową część to możesz nie przechodzić do drugiej części robienia deseru tylko rozlać w kubeczki samo białe  tmrc_emoticons.smile  Jak zrobicie to dajcie znać, czy Wam smakowało i jak to się ma do orginału  tmrc_emoticons.smile