Witam,
Szukam przepisów dla dziecka z fenyloketonurią na Thermomix. Czy ktoś z Państwa ma jakieś przepisy, które są sprawdzone?
Forum Dieta niskobiałkowa
Witam,
jestem od niedawna posiadaczką thermomixa (oraz użytkownikiem formum) i mam nadzieję przygotowywać na nim potrawy niskobiałkowe dla mojego dziecka? Czy zna ktoś jakieś, korzysta lub spotkał się z nimi? Z góry dziękuję za pomoc
Dzięki za szybką odpowiedź Problem w tym, że w tej diecie jajka i zwykła mąka też odpadają
musi być niskobiałkowa. Chodzi o dietę dla chorych na fenyloketonurię... wszystko, co ma dużo białka, nie ważne jakiego pochodzenia odpada. Pozdrawiam
Ja myslę, że Pani wie jakie potrawy dziecko może jeść. Trzeba więc tylko sposób ich przygotowania dostosowac do thermomixa. Z czasem nabierze Pani wprawy w obsłudze. Zapewniam. Może tez Pani podać tutaj na forum jakie to są i z czego przygotowane potrawy, a z pewnością ktoś z użytkowników thermomixa pomoże i podpowie jak go do takich potraw wykorzystać. Wiem tylko, że świetnie nadaje się w takich przypadkach mąka ryżowa, którą w TM można bardzo szybko wykonać mieląc np. 150g ryżu przez 30 sek na obr. 10. Niestety nie znam tej diety i na ten moment nic nie mogę podpowiedzieć.
Odezwijcie się użytkownicy stosujący dla swoich pociech dietę niskobiałkową. Wiele osób z pewnością skorzysta z Waszych przepisów! A może utworzyć specjalny zbiór tego typu przepisów? Co sądzisz Mixi? Trzeba pomóc tym młodym matkom, które borykają się z alergią dzieci na biało. Jest ich bardzo wiele!
Witam.też mam syna chorego na Pku.Thermomix jest dla mnie zbawieniem.Wyjeżdżam
na wakacje do Grecji i tm jedzie z nami
Ewelina, pamiętaj więc o konkursie na Facebooku.
Dzień dobry,
to mój pierwszy wpis - wczoraj kupiłam TM i właśnie konieczność wyeliminowania mleka z diety mojej córki był z jednych argumentów za kupnem.
Oto przydatna linka do wymiany nabiału: http://smaczniemi.blogspot.com/2014/01/proste-zamienniki-nabiau.html
pozdrawiam gotujące mamy