Przejdź do treści

Forum 1 maj...

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Ludzie, co macie w planie na 1-go maja? Moze zrobimy sobie wspòlny pik-nik??? Zartujetmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink .U nas , albo "wypad" na lono natury, albo nad morze, a mlodziez (i nie tylko)- kino, wieczorem...  My, prawdopodobnie, zrobimy sobie maly wypad nad jezioro, do znajomych... tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party   ... dobra zabawa,wesole towarzystwo tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  i troche... obrzarstwatmrc_emoticons.aw , niestety... Gdzie sie wybieracie??? Piszcie przepisy i jakie macie plany, a 2-go maja napiszemy, ile przybylo na wadzetmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Veronica, tu w Polse 2 maja będzie środek dłuuuugirgo weekendu!  tmrc_emoticons.smile

Zaczynamy majówkę w tym roku już w kwietniu tmrc_emoticons.love  , w sobotę 28.04 a kończymy 6 maja!!! Ty sobie wyobrażasz ile my przybierzemy na wadze? 

Oczywiście żartuję  tmrc_emoticons.smile  tmrc_emoticons.wink Są tacy, którzy przez 9 dni będą tylko jedli i pili piwo ale my, oprócz tego planujemy wycieczki rowerowe, wspólną grę w siatkówkę; do młodszych córek przyjdą koleżanki, żeby pograć w podchody. 

W zamrażarce muszę mieć zrobione kilka litrów lodów  tmrc_emoticons.party bo wszyscy uwielbiają  tmrc_emoticons.love Do tego zamrożone kostki, żeby można było na bieżąco robić napoje... Lubię ten czas...

Pozdrawiam

Każde Święta mają swój urok ale majówka daje zupełnie inne możliwości! Ten czas spędzony wspólnie w radosnej atmosferze jest bezcenny  tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.cooking_2

Lubimy to!

Ja zamierzam wyjechać z rodzinką do rodziców w Bory tucholskie. Cisza, spokój i łono natury i zamierzam odpocząć tmrc_emoticons.smile i to porządnie tmrc_emoticons.smile oczywiście będzie grill i spacerki po lesie, żeby zgubić kaloriie grilowe tmrc_emoticons.lol a pogoda ma dopisać więc będzie super !!! tmrc_emoticons.lol

Masz racje, Elutmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile . Zazwyczaj nie mamy na nic czasu, ciagle gdzies gonimy, mamy moc rzeczy do zrobienia...  Taki czas , wspòlnie spedzony z rodzina, trzeba wykorzystac do max.  Kazda okazja jest dobra, jak mòwisz, ale majòwka jest troche, jakby to powiedziec...., ma w sobie cos magicznego, prawda? tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile . Moze dlatego, ze to wiosna, piekne slonce, moc zieleni, kwiatki, ptaszki, wiec i my budzimy sie do zycia, kto to wie...??? tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Bory Tucholskie:O :O ... , piekna sprawa..., zwiedzilam kiedys i tamten zakatek, pieknie tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love . Bedziesz z rodzina, rodzicami, na lonie natury... wybòrtmrc_emoticons.steve tmrc_emoticons.steve ; popieramytmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink , popieramytmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink . My spedzimy 4 dni, tak planowalismy z mezem, zabawa, wesole towarzystwo, male co nieco do jedzenia, a wieczorami na balety, zrzucic kilogramytmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party

Mixi, a ty co bedziesz porabiac ? Jak bedziesz swietowac? Zamknij komp na kilka dni w szafie i odpocznij sobie, ... od pracy i ... od nas tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink

Bycie z Wami jest samą przyjemnością tmrc_emoticons.smile

Mixi, pięknie dziękujemy za miłe słowa, ale Tobie też się coś należy . Wiosna jest cudowna,  pełna zapachów i śpiewu ptaków, zwłaszcza wczesnym rankiem. Czy korzystacie z tego, żeby wyjść raniutko na dwór i posłuchać  odgłosów wiosny? Zachęcam! tmrc_emoticons.bigsmile

Wiosna jest najpiękniejszą i nasmaczniejszą porą roku tmrc_emoticons.smile

Gabi, ja uwielbiam wiosnę na wsi  tmrc_emoticons.smile  Rano, zanim wszyscy wstaną biegam z psami ( para owczarków niemieckich ) i rozkoszuję się zapachami, intensywnością kolorów i ostatnio słońcem... A wieczorem idę na długi spacer i słucham koncertu żab... To mnie wycisza, relaksuje... i w ten sposób ładuję akumulatory... Takie chwile tylko dla siebie są mi niezwykle potrzebne.

Pozdrawiam, Ela

Lubię też patrzeć, jak wiosną w ogrodzie pokazuje się życie  tmrc_emoticons.smile jak rosną kwiaty, jak pokazują się im pączki kwiatowe... a potem czekam aż rozkwitną  tmrc_emoticons.smile

Nie mam cudownego ogrodu o jakim marzyłam, gdy budowaliśmy dom kilka lat temu ale cieszę się tym co mam.

A jutro  na targu kupię sadzonki ziół jednorocznych i pewnie jakieś kwiatki, bo cebulowe już w większości przekwitły  tmrc_emoticons.aw   tmrc_emoticons.sad  a na róże i lawendę trzeba trochę poczekać...  tmrc_emoticons.wink

Elu, ja też  mieszkam prawie jak na wsi, bo w cichej dzielnicy miasta, która kiedyś , dawno temu , była wioską. Z jednej strony mam widok na las, z drugiej łąki, łąki, duuużo zieleni. Właśnie dziś wracałam wieczorem i słychac było rechot żab i wspaniały zapach budzącej się zieleni wokół. Głęboki oddech jeden, drugi , kolejne. Cudownie!  Ja też nie mam ogrodu bo się na tym nie znam, ale mam dużo iglaków nie wymagających specjalnej pielęgnacji, oczko wodne z rybkami i właśnie żabami. Nie uprawiam żadnych jadalnych roślin bo nie mam na to czasu. Może kiedyś? Sadzonki kwiatów jednorocznych kupuję , ale dopiero po 15 maja, po zimnej Zośce i ogrodnikach. Są tańsze i już raczej nie przemarzną. Kiedyć , parę lat temu 20 maja przymrozki zniszczyły mi wszystkie posadzone kwiaty, cały klomb! Od tej pory nie śpieszę się, czekam i potem mam przepiękne pelargonie bluszczolistne, begonie królewskie i inne. Róż nie hoduję, one są wymagające: dobra ziemia, nawożenie itp. Kocham je jednak najbardziej ze wszystkich kwiatów. Jeszcze bzy i konwalie. Te drugie rosną mi przed ogrodzeniem w tzw. przedogródku. Już są spore, a za kilka dni będą kwiaty i niesamowity zapach! tmrc_emoticons.bigsmile

1 maj super.... a teraz w lòzku...tmrc_emoticons.aw tmrc_emoticons.aw tmrc_emoticons.aw . Plackiem w lòzku od wczoraj rano, mam juz po wyzej uszu taka impreze... Zapalenie kregòw szyjnych i blednika... Dzisiaj troche lepiej, ale glowa mi peka jeszcze w szwach, zoladek do gòry nogami, i jeszcze chodze jak pijana, ale juz nie tak jak wczoraj... -ani usiasc ...,tylko lezec i koniec... Wiem, ze to nie jest temat kulinarny , ale poniewaz to miejsce spotkan na Forum, na male pogaduszki..., wiec sie podzielilam troche moim "nieszczesciem" z kolezankami... tmrc_emoticons.aw

współczujemy

Vercia wracaj szybciutko do zdrowia !!! Buziaki - przytulaki tmrc_emoticons.smile

A ja dzisiaj w pracy... tmrc_emoticons.crazy  ale pobyt u rodziców udany. Odpoczęłam naładowałam baterię... pogoda była cudna, przyroda zachwycała i grilek smakowałtmrc_emoticons.smile  ale co piękne trwa krótko... ale jeszcze wekend przed nami. Pozdrowionka dla wszystkich tmrc_emoticons.smile

Dzieki dziewczyny tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love . Powoli dochodze do siebietmrc_emoticons.smile  Jeszcze pare dni i bedzie lepiej tmrc_emoticons.bigsmile

Veroniko, ależ miałas pecha, gorąco współczuję. Ja przez wszystkie dni odpoczywałam  z Thermomixem. To już chyba nałóg. Ciągle coś się chce z nim i w nim robić. Dzisiaj mam mojej Teściowej imieniny - Irenki i też już  mnóstwo różności narobiłam. Teściowa ma 83 lata i wspólnie z rodzinką przygotowujemy dla niej imprezkę. Każda cos zrobi i potem obżarstwo!Będzie tort i szampan z truskawkami!  Na kolację ja z córką przygotujemy pizzę. Łatwo, szybko i smaaaaaacznie!Bardzo wszyscy lubimy pizzę, często gości na naszym stole. Pogoda cudna, trochę się opalam na leżaczku, żeby już nie straszyć białością. Cudownej pogody dziewczyny. Jeszcze tylko jutro wolne i do roboty! tmrc_emoticons.party

Teraz mogę już zapytać: Jak minął Wam dłuuugi weekend?

Weekend  był dla mnie bardzo pracowity. Oczywiście  praca w domu u siebie, u córki z mężem tapetowliśmy pokój naszej wnuczki, pranie, gotowanie, pieczenie itp. poszalałam z TM. Poza tym imieniny teściowej, trochę leniuchowania na leżaczku w słoneczku. Szkoda ,że już się skończył tydzień !tmrc_emoticons.aw

Mi wekendzik minął super, odpoczęłam poleniuchowałam i pogotowałam troszku oczywiście z TM.  tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile ale chyba za dużo piłam zimnego piwa bo dzisiaj katar, kaszel i bolace gardło hehehehe tmrc_emoticons.winkale troszku witaminek i przejdzie, mam nadzieję tmrc_emoticons.smile pozdrowionka