Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
Witalna mikstura pestek dyni z orzechami włoskimi miodem i cytryną
- 150 g pestek dyni
- 150 g orzech włoski, łuskany
- 1 cytryna, do wyciśnięcia na sok
- 300 g miodu, miod naturalny lany
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać 150 g pestek z dyni
- Do naczynia miksującego wsypać 150 g orzechów włoskich łuskanych
- Założyć miarkę
"Miksowanie" zmiksować przez 6 sekund przy obrotach 6
"Miksowanie" zmiksować przez 9 sekund przy obrotach 8
- Do naczynia miksującego wlać sok z jednej cytryny (bez pestek!)
- Do naczynia miksującego wlać 300 g miodu naturalnego ciekłego
- Założyć miarkę, zmiksować 15 s/obr. 3
- W przypadku, gdyby miksowanie nie było wystarczające operację powtórzyć albo po przelaniu zawartości naczynia do słoika – zmiksować ręcznie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
[color=#333333; font-family: Roboto, 'Helvetica Neue', Arial, sans-serif; font-size: 16px; white-space: pre-wrap]Dla celów zdrowotnych spożywać jedną łyżkę mikstury rano na czczo.[/color]
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz