Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Sorbet z ananasa i mango
- 250 g zamrożonych kawałków słodkiego mango (ok.3 cm kawałki)
- 250 g zamrożonych kawałków słodkiego ananasa (ok. 2 cm kawałki)
- 2 łyżki ksylitolu (opcjonalnie)
- 1 łyżeczki soku z cytryny (opcjonalnie)
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
-
9Przyjęcie Bufet Wakacje Urodziny Urodziny dziecka Grill Dzieci w kuchni Gotowanie na co dzień Wegetariańska Przepis dla dzieci Bez nabiału Bez jajek Bez alkoholu Bez glutenu Bez laktozy Surowa dieta Wiosna Lato Walentynki Karnawał Wielkanoc Dzień Matki Halloween Sylwester Dzień Ojca Dzień Babci i Dziadka Naturalne Szybkie Kreatywne Podwieczorek Przekąska Dodatek Deser Lody
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego wsypać cukier, zmielić 4s, obr.10
2. Dodać mango i ananasa, rozdrobnić 8-10 s/ obr.8
3. Opcjonalnie, żeby sorbet był bardziej aksamitny należy na noże założyć motylek, zgarnąć owoce na dno naczynia, wymieszać 5 s/ obr.4
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPychota przy temperaturze 32 C ...
Pychota przy temperaturze 32 C
Dodałam banana zamiast ananasa .
Z bananem rewelacja!
Z bananem rewelacja!