3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SMALEC Z GĘSI BEZ DODATKÓW


Wydrukuj:
4

Składniki

400 g

SMALEC Z GĘSI BEZ DODATKÓW

  • 500 g sadło z gęsi, wypłukane i odsączone
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    SMALEC
  1. 1. Sadło z gęsi wkładamy do czystego i suchego naczynia.
    2. Wytapiamy 30min/110C/obr.Mieszanie
    3. Po tym czasie przecedzamy przez koszyczek by oddzielić pozostałe błony, cząstki od tłuszczu.
    4. Tłuszcz przelać do wyparzonego słoika, zakręcamy i po wystudzeniu przechowywać w lodówce nawet kilka tygodni.
    5. Gdyby na dnie wytrącała się woda nalezy usunąć ją przekładając do innego naczynia.
    6. Gotowy smalec możemy również mrozić, wtedy taki tłuszcz można przechowywać do roku czasu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy