3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SMALEC Z GĘSI BEZ DODATKÓW


Wydrukuj:
4

Składniki

400 g

SMALEC Z GĘSI BEZ DODATKÓW

  • 500 g sadło z gęsi, wypłukane i odsączone
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    SMALEC
  1. 1. Sadło z gęsi wkładamy do czystego i suchego naczynia.
    2. Wytapiamy 30min/110C/obr.Gentle stir setting
    3. Po tym czasie przecedzamy przez koszyczek by oddzielić pozostałe błony, cząstki od tłuszczu.
    4. Tłuszcz przelać do wyparzonego słoika, zakręcamy i po wystudzeniu przechowywać w lodówce nawet kilka tygodni.
    5. Gdyby na dnie wytrącała się woda nalezy usunąć ją przekładając do innego naczynia.
    6. Gotowy smalec możemy również mrozić, wtedy taki tłuszcz można przechowywać do roku czasu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy