3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SMALEC DOMOWY


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

  • 400 g słoninki świeżej
  • 100 g boczku wędzonego, surowego
  • 2 duże cebule, przekrojone na ćwiartki
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia włożyć pokrojoną na kawałki słoninę i boczek. Zmielić: 15sek/obr.8


    2. Zmieloną zawartość gotować : 12 min /100st.C/ obr.3, ale po 5 minutach zwiększyć obroty na 4 i przez otwór wrzucić cebulę, czosnek i przyprawy.


    3. Przelac do słoiczków lub kamiennych naczyń.


     


    W trakcie gotowania, szczególnie przy obrotach 4 , thermomix może "tańczyć". Trzeba go pilnować. Szkoda, że nie mogę przekazać tego zapachu!


                                                   S M A C Z N E G O

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry, ja mieszam boczek surowy z boczkiem...

    Zgłoszony przez Nika83 na października 13, 2017 at 11:04.

    Bardzo dobry, ja mieszam boczek surowy z boczkiem wędzonym i skwarki robię tradycyjnie w kosteczkę i na patelni.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dosc dobry ale cos mi w nim brakuje

    Zgłoszony przez sasia na maja 14, 2017 at 16:30.

    dosc dobry ale cos mi w nim brakuje....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • idealny na majowke a jaki zapach pyszny

    Zgłoszony przez AgnieszkaSen na kwietnia 29, 2017 at 16:57.

    idealny na majowke ,a jaki zapach ....Cooking 9 pyszny tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak dla mnie Thermomix

    Zgłoszony przez zakręcony_słoik na lutego 23, 2015 at 13:43.

    Jak dla mnie Thermomix niestety przegrał ze smalcem. Jeśli zrobic wszystko wg tego przepisu, to mięso jest tylko uduszone w smalcu, czyli wychodzi nam z tego słoikowa kiełbasa. Trzeba to dać jeszcze na głeboką patelnię i przesmażyć aż woda z mięsa odparuje, a samo mieso nabierze rumieńców, wtedy dopiero mamy super smalec. Polecam dodać jeszcze jabłko ;-D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny, swój, natualny, brz

    Zgłoszony przez Dudur na stycznia 16, 2015 at 19:56.

    Pyszny, swój, natualny, brz ulepszaczy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • "przetoka" wspaniała dziekuje

    Zgłoszony przez 52ewakos na września 3, 2014 at 20:30.

    "przetoka" wspaniała dziekuje za umieszczenie przepisu tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smalec bardzo dobry, łatwy w

    Zgłoszony przez alinka na stycznia 28, 2014 at 21:37.

    Smalec bardzo dobry, łatwy w przygotowaniu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fakt smalec jest pyszny, ja

    Zgłoszony przez endi na września 25, 2013 at 16:46.

    Fakt smalec jest pyszny, ja teraz zrobiłem smalec ale na słoninie z dzika, jeszcze nie próbowałem ale pewnie będzie pyszny tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACJA! Robi sie naprawde

    Zgłoszony przez BeBe na września 21, 2013 at 18:47.

    REWELACJA! Robi sie naprawde szybciutko, smalec nie jest "wycudowany" i dzieki temu smakuje super klasycznie tmrc_emoticons.) Nie wiedzialam tylko ile dac soli i pieprzu, ale wyszlo nawet ok tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mniam!!!!! Dzięki za przepis

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na stycznia 10, 2013 at 14:44.

    Mniam!!!!! tmrc_emoticons.p Dzięki za przepis smalec już stygnie Love

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu muszę spróbować, mój

    Zgłoszony przez magi1 na września 15, 2012 at 20:52.

    Gabrysiu muszę spróbować, mój mąż bardzo lubi smalec, zwłaszcza z pysznym chlebkiem i ogóreczkiem tmrc_emoticons.D dziekuje tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja właśnie dzis zrobiłam dwie

    Zgłoszony przez gabi49 na września 15, 2012 at 20:47.

    Ja właśnie dzis zrobiłam dwie porcje! Do tego świeżutki chlebek własny i ogóreczek kiszony ze słoiczka. Mniam! Zachęcam. To też doskonała uczta dla niespodziewanych gości lub zaprzyjaźninych sąsiadów. Można jeszcze im dorzucic po kufelku piwka i biesiada gotowa!  ha, ha, ha,Party  

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Gabi ja czuję ten zapach

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na września 15, 2012 at 20:12.

    Love   Gabi ja czuję ten zapach tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D Big Smile Muszę koniecznie zrobić,ślinka leci tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze