3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Puree z kalafiora


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

  • 400 g kalafiora
  • 75 g śmietany 18%
  • 15 g oleju
  • szczypta soli
  • pieprz według uznania
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • suszony majeranek według uznania
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. W naczyniu miksującym umieszczamy kalafior w kawałkach. Rozdrabniamy 5s/obr. 7, zgarniamy kopystką ze ścianek.
    Zakładamy motylek, dodajemy olej, śmietanę i przyprawy i gotujemy (bez przykrywania miarką) przez 20 min, temp. 95 st. C, tryb obroty wsteczne/ obr. 1.
    Nakładamy miarkę i miksujemy 30 s/obr. 4.
    Możemy podawać na gorąco jako dodatek np. do mięsa, ale też można wykorzystać jako pasta do pieczywa na ciepło lub zimno.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy