3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Puree z kalafiora


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

  • 400 g kalafiora
  • 75 g śmietany 18%
  • 15 g oleju
  • szczypta soli
  • pieprz według uznania
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • suszony majeranek według uznania
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. W naczyniu miksującym umieszczamy kalafior w kawałkach. Rozdrabniamy 5s/obr. 7, zgarniamy kopystką ze ścianek.
    Zakładamy motylek, dodajemy olej, śmietanę i przyprawy i gotujemy (bez przykrywania miarką) przez 20 min, temp. 95 st. C, tryb obroty wsteczne/ obr. 1.
    Nakładamy miarkę i miksujemy 30 s/obr. 4.
    Możemy podawać na gorąco jako dodatek np. do mięsa, ale też można wykorzystać jako pasta do pieczywa na ciepło lub zimno.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy