Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
- 400 g kalafiora
- 75 g śmietany 18%
- 15 g oleju
- szczypta soli
- pieprz według uznania
- szczypta gałki muszkatołowej
- suszony majeranek według uznania
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- W naczyniu miksującym umieszczamy kalafior w kawałkach. Rozdrabniamy 5s/obr. 7, zgarniamy kopystką ze ścianek.
Zakładamy motylek, dodajemy olej, śmietanę i przyprawy i gotujemy (bez przykrywania miarką) przez 20 min, temp. 95 st. C, tryb obroty wsteczne/ obr. 1.
Nakładamy miarkę i miksujemy 30 s/obr. 4.
Możemy podawać na gorąco jako dodatek np. do mięsa, ale też można wykorzystać jako pasta do pieczywa na ciepło lub zimno.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzUwielbiam, gdy ktoś nie doprecyzuje, czy chodzi o...
Uwielbiam, gdy ktoś nie doprecyzuje, czy chodzi o śmietanę kwaśną czy słodką. Czy to jest oczywiste jaka ma być? Mnie się wydaje, że słodka... ale może w konia robię teraz innych użytkowników.