3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

POLEWA CZEKOLADOWA / GANACHE CZEKOLADOWY


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

POLEWA CZEKOLADOWA / GANACHE CZEKOLADOWY

  • 100 g gorzkiej czekolady, min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 80 g śmietanki, 36% lub 30% tłuszczu
  • 6
    3min
    Czas całkowity 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do Closed lid włożyć czekoladę pokrojoną na kawałki. Rozdrobnić 10s/obr.9. Czekoladę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno Closed lid.

    2. Dodać śmietankę, podgrzać 2min/50°C/obr.3.

    3. Jeśli chcemy użyć jako polewę można prawie natychmiast polewać nią ciasto. Jeśli chcemy ganache to chwilkę poczekać, ale nie za długo, bo dość szybko gęstnieje.

    Jeśli chcemy, żeby polewa była słodsza część gorzkiej czekolady zamieniamy na dobrą mleczną czekoladę. Ja zwykle robię pól na pół.

    Przepis pochodzi z przepisu na Torta Caprese. Polewa jest tak prosta i smaczna, że przestałam robić inne polewy tmrc_emoticons.-)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Moja ulubiona polewa🙂

    Zgłoszony przez shueli na grudnia 9, 2017 at 11:41.

    Moja ulubiona polewa🙂Gentle stir settingGentle stir setting

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Łatwa w wykonaniu - polecam do tortów czy ciast...

    Zgłoszony przez pauliskaOs na września 23, 2017 at 13:56.

    Łatwa w wykonaniu - polecam do tortów czy ciast jak znalazł - fajna konsystencja👍😀

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze