Składniki
- 1 kg szynki wieprzowej
- 2 pieczarki
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 60 g bułki tartej
- 1 opakowanie przyprawy do wieprzowiny
- 1 łyżeczka gorczycy
- 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
- 2 łyżki oleju
- świeże zioła - tymianek,bazylia,pietruszka
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
Przygotowanie
Z oleju i przypraw (oprócz świeżych ziół) zrobić marynatę, mięso pokroić na kawałki, wymieszać z marynatą i wstawić na noc do lodówki.
Do naczynia włozyć mięso podzielone na dwie porcję i zmiksować czas 15 sek, obr.7, tak samo z drugą porcją. Mięso odłożyć do miski. Do naczynia włożyć pieczarki i czosnek i zmiksować czas 10 sek, obr.3.
Dorzucić mięso, jajka, bułkę tartą i posiekane świeże zioła - 5 gałązek pietruszki, 2 gałązki bazyli i gałązkę tymianku. Wszystko wymieszać za pomocą kopystki czas 20 sek, obr.3-4.
Mięso włozyć do foremki keksowej i piec w piekarniku w 180 stopniach przez 1,5 godziny.
Podawać z chlebem lub na zimno jako przekąskę.
Smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZamarynowałam mięso, włożyłam
Zamarynowałam mięso, włożyłam do thermomiksa i miałam problem ze zmiksowaniem na gładka masę. Mieso było zbyt miekkie. Po dodaniu jajek i bułki masa była gęsta i zbita. W tym przepisie koniecznie trzeba zmiksować pół zamrożone mięso i dobrze dodac trochę jakiegos tłuszczu, bo według pieczeń jest zbyt zbita po upieczeniu. Może więcej pieczarek podduszonych na maśle by pomogło..? Następnym raziem trochę ja ulepszę
Być może na Varomie będzie ok.
Normal 0 21 false
Dodaję do wypróbowania
Robilam, pyszna! Do
Robilam, pyszna! Do powtórzenia
trzeba spróbować
trzeba spróbować
Wlasni szukalam czegos na
Wlasni szukalam czegos na kanapki. Zaskoczylo mnie takie przygotowanie szynki na viaronie. Jutro wyprobuje.
Super Grażynko, cieszę się i
Super Grażynko, cieszę się i dziekuję za fajny pomysł zrobienia własnej wędlinki, buźka
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Magi dziękuję za
Tak masz rację Aniu, ja coraz
Tak masz rację Aniu, ja coraz częściej sama robię różne potrawy bo te ze sklepu nie za bardzo mi smakują
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Fajny przepis, muszę zrobić.
Fajny przepis, muszę zrobić. Miła odmiana od szynek kupowanych w sklepie