Tu jesteś:
4
Składniki
- 30 gramów migdalòw obranych lub orzechòw
- 1 litry wina czerwonego wytrawnego
- 360 gramów papryki kolorowej
- 40 gramów rodzynek
- 50 gramów oleju z oliwek
- sól, pieprz do smaku
- 2 galazki bazylii
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Migdaly zmielic: 5sek / obr 5, odlozyc. Wino zagotowac: 15min / 100° / obr 1, odlozyc. Papryke umyc, oczyscic, pokroic na kawaki, wlozyc do "Blokada naczynia miksującego" wraz z olejem: 5min / 100° / "Obroty wsteczne" / obr 1. Dodac reszte skladnikòw: 15min / 100° / "Obroty wsteczne" / obr 1. Przelozyc do sloiczkòw, pasteryzowac 20min w garnku.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzElu, do miesa czerwonego,
Elu, do miesa czerwonego, krwistego- pieczenie, grill. Nie robilam duzo sloiczkòw tym razem, bo moja còrka przestala jesc mieso... Przepis jest szczegòlny, nie wszystkim moze smakowac. Zalezy od gustòw Spròbuj, a potem zobaczysz czy Wam smakuje, czy tez nie
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Veroniko a do czego
Veroniko a do czego wykorzystujesz taką paprykę? Pierwszy raz spotykam się z takim połączeniem składników i trochę mnie korci, żeby zrobić kilka słoików Jakoś mi wcześniej umknął ten przepis i dopiero teraz go zauważyłam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/