3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

LEMONIADA Z ZIELONEGO OGÓRKA I SELERA NACIOWEGO


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

LEMONIADA Z ZIELONEGO OGÓRKA I SELERA NACIOWEGO

  • 300 g ogorka zielonego
  • 150 g selera naciowego
  • 250 g syropu cukrowego, przepis znajduje się na Platformie Cookido
  • 80 g soku z cytryny
  • 1000 g wody gazowanej
  • 200 g wody niegazowanej
  • 20 kostek lodu
  • liście mięty, świeżej
  • 6
    6min
    Czas całkowity 6min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    LEMONIADA
  1. 1. Ogórek i seler pokroić w kostke włozyć do naczynia miksującego 30s./obr.10
    2. Dodać wodę mineralną niegazowaną 10s/obr.10
    3.Całość przecedzić przez koszyczek wyłożony gazą do innego naczynia
    4. Uzyskany sok wlać do naczynia miksującego, dodać syrop cukrowy.
    (Przepis na syrop cukrowy z Cookido jest na podwójną porcie250g cukru,250g wody 15minVaromaObroty wsteczne1 pozostawić do wystudzenia) sok z cytryny, wodę mineralną gazowaną 10s./obr.7
    5. Gotową lemoniadę podawać z kostakmi lodu i mietą rozgniecioną wcześniej w dłoniach
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

(Przepis na syrop cukrowy z Cookido jest na podwójną porcie250g cukru,250g wody 15minVaroma1 pozostawić do wystudzenia)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy