3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

konfitura z cebuli


Wydrukuj:
4

Składniki

500 g

  • 500 g cebuli, (może być mieszanka różnych gatunków)
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki (10 g) soli
  • 25 g oleju, (o łagodnym smaku)
  • 15 g sosu sojowego
  • 25 g octu balsamicznego, lub winnego
  • 50 g cukru
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Obrać cebule i pokroić na ćwiartki, wrzucić do Thermomixa i dodać czosnek, sól i olej. Zmiksować (4 sek., obr. 5).

    2. Ugotować (8 min., temp. 100, Counter-clockwise operation obr. 1).

    3. Dodać sos sojowy, ocet i cukier, zmiksować (2 sek., Counter-clockwise operation obr. 2).

    4. Ugotować w naczyniu ze zdjętą miarką (14 min., temp. 100, Counter-clockwise operation Gentle stir setting ).

    5. Wystudzić, przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • :)Konfitura palce lizać ja

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 23, 2012 at 15:37.

    tmrc_emoticons.)Konfitura palce lizać tmrc_emoticons.;) ja na koniec zrobiłamjeszcze 10min/waromaCounter-clockwise operationGentle stir settingzrobiła się gęściutka.Smakuje nawet z białym serkiemtypu almette.Polecam Love

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje, dziś zrobię:)

    Zgłoszony przez basiula na listopada 10, 2011 at 14:25.

    Dziękuje, dziś zrobiętmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Podobno do wszystkiego,z

    Zgłoszony przez dzidektrbn na listopada 10, 2011 at 14:02.

    Podobno do wszystkiego,z pewnoscią pasuje do wszlekich mięs,nawet na kanapkach.Ja polecam mój przepis na flan cebulowy!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • brzmi ciekawie, a do czego

    Zgłoszony przez basiula na listopada 10, 2011 at 13:47.

    brzmi ciekawie, a do czego można tej konfitury używać ? (oprócz flanu)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze