3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Konfitura wiśniowo-bananowa


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

3 słoik/słoiki/słoików

konfitura

  • 800 gramów cukru żelującego 1:1
  • 15 g soku z cytryny
  • 200 gramów bananów, w kawalkach
  • 600 gramów wiśni świeżych lub mrożonych, rozmrozonych i wydrelowanych
  • 6
    35min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wisnie i banany rozdrabniamy w Closed lid 10 sek./ ob.6.

    Dodajemy sok z cytryny i cukier, mieszamy 5 sek./ob.4 następnie gotujemy 14 min./100 st.C/ ob.2.

    Konfiturę wlewamy do wyparzonych sloikow i odwracamy do góry dnem  na 3 godziny do wystygnięcia.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Słoiki trzeba wyparzyć (wrzaca woda), przed napełnianiem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Soku z cytryny zawsze dodaje

    Zgłoszony przez margarita na września 19, 2015 at 13:06.

    Soku z cytryny zawsze dodaje wedlug uznania. Na goraco musi byc troszke przeslodzona, bo po wystygnieciu jest mniej slodka.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wg mnie trochę za

    Zgłoszony przez Ewawis na lipca 12, 2014 at 02:19.

    wg mnie trochę za słodka-banany są same w sobie bardzo słodkie. Następnym razem dodam więcej soku z cytryny i mniej cukru. Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jutro zrobię:)

    Zgłoszony przez Ewawis na lipca 9, 2014 at 01:15.

    Jutro zrobiętmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To naprawdę pyszna konfitura

    Zgłoszony przez margarita na października 8, 2013 at 15:54.

    To naprawdę pyszna konfitura i warto ja zrobić.

    Polecam wszystkim

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze