Tu jesteś:
4
Składniki
3 słoik/słoiki/słoików
konfitura
- 800 gramów cukru żelującego 1:1
- 15 g soku z cytryny
- 200 gramów bananów, w kawalkach
- 600 gramów wiśni świeżych lub mrożonych, rozmrozonych i wydrelowanych
-
6
35min
Czas całkowity 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Wisnie i banany rozdrabniamy w
"Blokada naczynia miksującego" 10 sek./ ob.6.
Dodajemy sok z cytryny i cukier, mieszamy 5 sek./ob.4 następnie gotujemy 14 min./100 st.C/ ob.2.
Konfiturę wlewamy do wyparzonych sloikow i odwracamy do góry dnem na 3 godziny do wystygnięcia.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Słoiki trzeba wyparzyć (wrzaca woda), przed napełnianiem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSoku z cytryny zawsze dodaje
Soku z cytryny zawsze dodaje wedlug uznania. Na goraco musi byc troszke przeslodzona, bo po wystygnieciu jest mniej slodka.
wg mnie trochę za
wg mnie trochę za słodka-banany są same w sobie bardzo słodkie. Następnym razem dodam więcej soku z cytryny i mniej cukru. Pozdrawiam
Jutro zrobię:)
Jutro zrobię
To naprawdę pyszna konfitura
To naprawdę pyszna konfitura i warto ja zrobić.
Polecam wszystkim