Składniki
- 2 jajka
- 10 dag masła
- 10 dag mąki pszennej
- sól
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Białka ubić z solą przy pomocy motylka - czas 3-4 min, obr. poz. 4 i przełożyć do innego naczynia
Zdjąć motylek; masło utrzeć z żółtkami - czas 2 min, obr. poz. 4
Do utartej masy dodać mąkę i ucierać - czas 2 min, obr. poz. 2
Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać - czas. 1 min, poz. 1,5
Łyżeczką moczaną w zimnej wodzie nabierać małe kluseczki i wrzucać na wrzącą, osoloną wodę
Gotować chwilę na małym ogniu pod przykryciem - aby "podrosły", następnie zdjąć przykrywkę i gotować jeszcze 2-3 minuty
Wyjmować łyżką cedzakową; podawać do sosów mięsnych lub zup
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz