3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kluseczki francuskie


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 2 jajka
  • 10 dag masła
  • 10 dag mąki pszennej
  • sól
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Białka ubić z solą przy pomocy motylka - czas 3-4 min, obr. poz. 4 i przełożyć do innego naczynia

    Zdjąć motylek; masło utrzeć z żółtkami - czas 2 min, obr. poz. 4

    Do utartej masy dodać mąkę i ucierać - czas 2 min, obr. poz. 2

    Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać - czas. 1 min, poz. 1,5

    Łyżeczką moczaną w zimnej wodzie nabierać małe kluseczki i wrzucać na wrzącą, osoloną wodę

    Gotować chwilę na małym ogniu pod przykryciem - aby "podrosły", następnie zdjąć przykrywkę i gotować jeszcze 2-3 minuty

    Wyjmować łyżką cedzakową; podawać do sosów mięsnych lub zup

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy