Domowe salami Przepis jest nieprzetestowany
Author picture quchniawege
utworzono: 07/25/13 zmieniono dnia: 07/25/13

3
  • thumbnail image 1


Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Domowe salami

Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

15 kawałek/kawałki/kawałków

Masa
  • 1 agaru, łyżka
  • 2 skrobia ziemniaczana, łyżki
  • 4 kasza jaglana, (ugotowana, 4 łyżki)
  • 1 cebula(ok 80g)
  • 330 g fasola, wcześniej ugotowana
  • 5 przecieru pomidorowego, łyżek
  • przyprawy do smaku
5

Przygotowanie

    Masa
  1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i miksować. Zajmuje to około 5 minut, gdyż warto co chwilę ściągać ze ścianek naczynia masę, aby mieć pewność, że wszystko jest dobrze przemielone. 

     

  2. Powstałą masę przekładamy do wysmarowanych olejem szklanek (najlepiej prostych lub rozszerzanych ku górze, z grubego szkła). Masę należy dobrze uklepać, żeby nie było dziurek z powietrzem.

  3. Szklanki wsadzamy do garnka wyłożonego ściereczką i ostrożnie zalewamy ciepłą wodą, mniej więcej do 3/4 wysokości szklanek. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 35 minut. 

  4. Po tym czasie ostrożnie wyciągamy szklanki i czekamy około godziny na przestudzenie, aby potem wyciągnąć "salami" okrawając dookoła nożem. Obtaczamy w przyprawach, zawijamy w folię i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Więcej smacznych przepisów na dania wegetariańskie z użyciem Thermomixa znajdziesz pod tym adresem //quchniawege.blogspot.com/



Inne zdjęcia salami tutaj - //quchniawege.blogspot.com/2013/07/domowe-salami-weganskie-bez.html


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • A jakby uparować na  Varomie
    Zgłoszony przez TWojT na września 15, 2016 at 21:49.

    A jakby uparować na  Varomie w silikonowej formce? Może nawet i folią zakryć? Kusi mnie, żeby spróbować. Chyba papryka wędzona jako przyprawa aż się tu prosi.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chyba by nie wyszło bo masa
    Zgłoszony przez quchniawege na lipca 25, 2013 at 22:28.

    Chyba by nie wyszło bo masa przed zagotowaniem jest dość miękka, szklanki jednak daja możliwość odpowiedniego uformowania wałeczka.

    http://quchniawege.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis fajny i na pewno
    Zgłoszony przez ElaK na lipca 25, 2013 at 20:14.

    Przepis fajny i na pewno smaczny  tmrc_emoticons.)  A można by było zawinać ta masę w folię spożywcza i uparować na waromie? Co o takim wykonaniu myślisz?

    Dzięki za przepis  tmrc_emoticons.)  

    ____________

    Mój blog kulinarny:

    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/

     tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze