3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CZEKOŚLIWKA


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. - 200 g suszonych śliwek,
    - 2 łyżeczki gorzkiego kakao,
    - 30 g gorzkiej lub deserowej czekolady,
    - 70 g wody.

    Śliwki umieścić w naczyniu miksującym – rozdrobnić 5 sekund/obroty 6. Dodać wodę, gotować 4 minuty/100°C/obroty 1. Dodać kakao, czekoladę – wymieszać 1 minuta/obroty 2. Całość zblendować 7 sekund/obroty 8.

    SMACZNEGO !

    Facebook: https://www.facebook.com/thermomaniak/
    Instagram: https://www.instagram.com/thermomaniak/

    Link do przepisu video: https://youtu.be/ReczStpqR7o
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Oooo! Bradzo ciekawy przepis. Pierwszy raz...

    Zgłoszony przez Agary na kwietnia 26, 2020 at 21:36.

    Oooo! Bradzo ciekawy przepis. Pierwszy raz spotykam się z przepisem na czekośliwkę z suszonych owoców. Wypróbuję tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze