3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chrzan szlachecki


Wydrukuj:
4

Składniki

Chrzan szlachecki

  • 600 gramów korzeń chrzanu, Pocięty na 2 cm kawałki i wymoczony w wodzie
  • 400 gramów śmietanka 30%
  • 50-70 gramów ocet winny
  • 50 gramów Sól kamienna
  • 30 gramów cukier
  • 6
    3min
    Czas całkowity 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksujacym Blokada naczynia miksującego
    Załóż pokrywę z miarką
    Obroty 6-8
    W trakcie miksowania pomagaj kopystką
    UWAGA Szczypie w nos i oczy 😂
    Przeliżyć do słoików i szczelnie zakręcić
    Smacznego 😋
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeżeli korzenie chrzanu są zwiędnięte, to można je namoczyć w wodzie, np. na noc.

W trakcie mielenia można dodać płynu (woda, śmietana),jeżeli zmielony chrzan jest jeszcze za suchy, a chcemy uzyskać lepsze, mocniejsze zmielenie.

UWAGA Szczypie w nos i oczy 😂
Wspanialy dodatek do różnych sosów na ciepło i na zimno


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy