Tu jesteś:
4
Składniki
Chrzan szlachecki
- 600 gramów korzeń chrzanu, Pocięty na 2 cm kawałki i wymoczony w wodzie
- 400 gramów śmietanka 30%
- 50-70 gramów ocet winny
- 50 gramów Sól kamienna
- 30 gramów cukier
-
6
3min
Czas całkowity 3minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksujacym
"Blokada naczynia miksującego"
Załóż pokrywę z miarką
Obroty 6-8
W trakcie miksowania pomagaj kopystką
UWAGA Szczypie w nos i oczy 😂
Przeliżyć do słoików i szczelnie zakręcić
Smacznego 😋
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeżeli korzenie chrzanu są zwiędnięte, to można je namoczyć w wodzie, np. na noc.
W trakcie mielenia można dodać płynu (woda, śmietana),jeżeli zmielony chrzan jest jeszcze za suchy, a chcemy uzyskać lepsze, mocniejsze zmielenie.
UWAGA Szczypie w nos i oczy 😂
Wspanialy dodatek do różnych sosów na ciepło i na zimno
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz