3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Baileys


Wydrukuj:
4

Składniki

1 butelka/butelki/butelek

  • 0,2 litry whisky, szklanka
  • 0,2 litry mleka skondensowanego, słodzonego, szklanka
  • 150 gramy śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 2 łyżeczki kawa, mielona, espresso, lub rozpuszczalna
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Kawę rozpuszczamy w naprawdę małej ilości wrzątku. Do naczynia miksującego wlewamy mleko skondensowane, śmietankę i kawę, mieszamy 20s/obr.5. Nastawiamy Thermomix na obr.4 i powoli na pokrywę naczynia wlewamy whisky. Mieszamy do połączenia się składników.
    Przelewamy Baileys do butelki, mocno zakręcamy i wkładamy do lodówki, żeby się schłodził. Alkohol możemy przechowywać w lodówce ok. 6-8 tygodni. Podajemy mocno schłodzony z kostkami lodu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy