3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ZDROWY DESER BANANOWO - CZEKOLADOWY


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

ZDROWY DESER BANANOWO - CZEKOLADOWY

  • 100 g kaszy jaglanej, ugotowanej, waga kaszy przed gotowaniem
  • 200 g mleka roślinnego ryżowe, kokosowe
  • 1 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 1 banan pokrojony w kawałki, 4 plasterki do ozdoby szklanki
  • 2 płaskich łyżeczek kakao gorzkiego
  • 2 łyżeczek miodu, opcjonalnie
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wkładamy ugotowaną kaszę jaglaną, mleko, cukier waniliowy, banana, miód lub syrop z agawy i całość miksujemy na gładką masę obr. 10/ 6 sekund
  2. Połowę jaglanego budyniu wylewamy do szklaneczek.
    Do drugiej części dosypujemy kakao i ponownie miskujemy obr. 10/6 sek
  3. Banany plasterki przyklejamy do ścianek szklanki. Po łyżce wyleamy na bananową masę, masę kakaową. Dekorujemy i podajmey od razu lub schłodzone w lodowce.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy