Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Składniki:
- garść ulubionych bakali
- 30g wiórek kokosowych
- 60g oleju kokosowego
- 2 czubate łyżki kakao
- 4MT zimnej wody
- 200g daktyli suszonych bez pestek
- kakao i cukier puder 1:1 do obtoczenia
-
6
2h 14min
Czas całkowity 2h 14minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Daktyle zalać wodą
"Blokada naczynia miksującego" , gotować bez nałożonej miarki, aż woda całkowicie wyparuje ok 10 min/Varom/
"Brak obrotów wstecznych" /obr.2.
Przez otwór w pokrywie
"Blokada naczynia miksującego" dodać kakao, olej i wiórki. Miksować 10 s/
"Brak obrotów wstecznych" /obr.7.
Dodać bakalie
"Blokada naczynia miksującego" , wymieszać 10 s/
"Obroty wsteczne" /obr. 4.
Wyłożyć do pojemnika wyłożonego folią spożywczą, ukształtować "tabliczkę czekolady". Włożyć do zamrażarki na ok. 2 godziny.
Czekoladę wyjąć, pokroić na kostki, obtoczyć w mieszance kakao i cukru. Przechowywać w lodówce (nie wiem jak długo, bo u mnie znika w ciągu kilku godzin).
Pycha!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Długość gotowania daktyli zależy od ich rodzaju, podany czas jest orientacyjny.
Oprócz bakali można dodać nasiona chia (szałwia hiszpańska).
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzTO JEST ZARAŹLIWE...
TO JEST ZARAŹLIWE...
Dziś sama zrobilam
Dziś sama zrobilam czekoladkę. Jestem od niej uzależniona.
SZALEŃSTWO CZEKOLADOWE
Czekolada jest rewelacyjna i
Czekolada jest rewelacyjna i tak prosta w przygotowaniu. Mniam polecam !!!
))