3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wegański sernik jaglany bez pieczenia przepis veganbanda


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 0,25 litra kasza jaglana, surowa
  • 200 gramy gorzka czekolada
  • 0,5 litra Płatki owsiane
  • 0,75 litra mleko sojowe
  • 14 łyżek mleko sojowe
  • 6 łyżek cukier
  • 0,2 litra orzechy nerkowca, surowe
  • 1 opakowania cukier wanilinowy
  • 2 łyżek olej kokosowy
  • 1 porcji sok z cytryn, sok z jednej cytryny
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    wykonanie
  1. Filiżankę orzechów nerkowca zalewam wodą na noc (lub wrzątkiem na pół godziny).
  2. Jedną czekoladę łamię na kostki i wrzucam do naczynia.
  3. Dodaję dziesięć łyżek mleka roślinnego i podgrzewam, mieszając, aż czekolada się rozpuści.PodgrzewanieMiksowanie
  4. Dodaję płatki owsiane i mieszam dokładnie.Miksowanie
  5. Masę wykładam na dno tortownicy wysmarowanej olejem (u mnie 25 cm). Dociskam dłońmi i wstawiam do lodówki.
  6. Odlewam wodę z nerkowców i orzeszki blenduję.Miksowanie
  7. Kaszę jaglaną kilkakrotnie przepłukuję wodą. Zalewam 3,5 szklanki mleka roślinnego i gotuję, aż kasza będzie bardzo miękka i wchłonie mleko (u mnie około 20 minut).Wolne gotowanie
  8. Pod koniec gotowania dodaję olej kokosowy, cukier z wanilią, zblendowane nerkowce, sok z cytryny i słodzę masę do smaku.Wolne gotowanie
  9. Blenduję kaszę na gładką masę.Miksowanie
  10. Masę przekładam do tortownicy.
  11. Drugą czekoladę łamię na kostki i wrzucam do naczynia.Podgrzewanie
  12. Dodaję cztery łyżki mleka roślinnego i podgrzewam, mieszając, aż czekolada się rozpuści. Polewam jagielnik.Podgrzewanie
  13. Po przestygnięciu wstawiam na noc do lodówki, żeby masa zgęstniała.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Anna - okrągła forma kamionkowa
    Anna - okrągła forma kamionkowa
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy