3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Truflowe serduszka na WALENTYNKI


Wydrukuj:
4

Składniki

Truflowe serduszka na WALENTYNKI:

  • 150 g gorzkiej czekoladsy
  • 250 g serka mascarpone
  • 1,5 łyżek kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżek gorącej wody
  • 100 g migdały, blanszowane
  • 2 łyżek likieru /kawowy,z kukułek do wyboru/
  • 200 g czekolady
  • 3 łyżek oleju
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Migdały włożyć do Closed lid i zmielić  obr.poz 10 czs 7 sek. wysypać do miseczki .Czekoladę rozpuścić  temp. 70 stopni czas 3 min.do przstudzonej czekolady  dodać likier kawowy,rozpuszczoną kawę, serek mascarpone. Lekko wymieszać poz 4 czas 10 sek.dodać mielone migdały i ponownie lekko wymieszać..wyłożyć do foremek.lub wstawić do lodówki  by masa stężała  ,by mózna było formować kulki   wielkości orzecha,Dodatkowo 200g czekolady roztopić i 3 łyżkami oleju.Schłodzone trufle zanurzac w czekoladzie i odkładac dio ostygnięcia.Dowolnie dekorować. i Smacznego.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy