Składniki
25 porcja/porcje/porcji
Do obtoczenia
- kakao
- wiórki kokosowe
- zmielone orzechy
Masa truflowa
- 1 paczka orzechów
- garść rodzynek rożnych
- garść migdałów
- 2 łyżki kakao ciemnego
- 1 paczka daktyli
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wrzucamy daktyle i miksujemy 10s/obr.10. (Jeśli daktyle są bardzo twarde można je wcześniej namoczyć np w kawie. Około 15 minut wystarczy)
Nastepnie wrzucamy resztę bakali (bakalie możemy użyć jakie tylko chcemy. Mogą to być różne rodzaje orzechów, żurawina, suszone śliwki, itp) i 2 łyżki kakao i miksujemy 6s/obr. 7
Z tak przygotowanej masy formujemy kulki i obtaczamy we wiorkach kokosowych lub mielonych orzechach bądź w czym mamy ochotę.
Wkładamy do lodówki aczkolwiek od razu nadają się do jedzenia.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Jeśli chcemy aby nasze trufle były słodsze możemy dodać łyżkę lub dwie miodu.
Jeśli chcemy aby w truflach były wyczuwalne orzechy podczas miksowania należy zmniejszyć obroty.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz