3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Trufle bakaliowe


Wydrukuj:
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

Do obtoczenia

  • kakao
  • wiórki kokosowe
  • zmielone orzechy

Masa truflowa

  • 1 paczka orzechów
  • garść rodzynek rożnych
  • garść migdałów
  • 2 łyżki kakao ciemnego
  • 1 paczka daktyli
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wrzucamy daktyle i miksujemy 10s/obr.10. (Jeśli daktyle są bardzo twarde można je wcześniej namoczyć np w kawie. Około 15 minut wystarczy)

    Nastepnie wrzucamy resztę bakali (bakalie możemy użyć jakie tylko chcemy.  Mogą to być różne rodzaje orzechów,  żurawina,  suszone śliwki,  itp) i 2 łyżki kakao i miksujemy 6s/obr. 7

    Z tak przygotowanej masy formujemy  kulki i obtaczamy we wiorkach kokosowych lub mielonych orzechach bądź w czym mamy ochotę. 

    Wkładamy do lodówki aczkolwiek od razu nadają się do jedzenia. 

     

10
11

Porady

Jeśli chcemy aby nasze trufle były słodsze możemy dodać łyżkę lub dwie miodu. 

Jeśli chcemy aby w truflach były wyczuwalne orzechy podczas miksowania należy zmniejszyć obroty. 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy