3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Trufle bakaliowe


Wydrukuj:
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

Do obtoczenia

  • kakao
  • wiórki kokosowe
  • zmielone orzechy

Masa truflowa

  • 1 paczka orzechów
  • garść rodzynek rożnych
  • garść migdałów
  • 2 łyżki kakao ciemnego
  • 1 paczka daktyli
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego wrzucamy daktyle i miksujemy 10s/obr.10. (Jeśli daktyle są bardzo twarde można je wcześniej namoczyć np w kawie. Około 15 minut wystarczy)

    Nastepnie wrzucamy resztę bakali (bakalie możemy użyć jakie tylko chcemy.  Mogą to być różne rodzaje orzechów,  żurawina,  suszone śliwki,  itp) i 2 łyżki kakao i miksujemy 6s/obr. 7

    Z tak przygotowanej masy formujemy  kulki i obtaczamy we wiorkach kokosowych lub mielonych orzechach bądź w czym mamy ochotę. 

    Wkładamy do lodówki aczkolwiek od razu nadają się do jedzenia. 

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeśli chcemy aby nasze trufle były słodsze możemy dodać łyżkę lub dwie miodu. 

Jeśli chcemy aby w truflach były wyczuwalne orzechy podczas miksowania należy zmniejszyć obroty. 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy