3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta cytrynowa mini


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Herbatniki z masłem

  • 200 g śmietany 30%
  • 200 g mleka zagęszczonego słodzonego
  • 150 g herbatników z masłem
  • sok z 2 cytryn
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Hebratniki kruszymy 5s/obr.4 - pokruszone herntniki przesypujemy do miseczek/foremek lub co mamy po ręką tmrc_emoticons.) (jako spód naszej tarty)

    wersja dla tych co nie przejmuja sie waga tmrc_emoticons.;) zwykłe herbatniki zalać roztoponym masłem (ilosć masła pozostawiam do wyboru)

    2. ZIMNĄ śmietanę 30% ubijamy - motylek + 1 minuta/obr.4

    3. Do ubitej śmietany dodajemy mleko zagęszczone słodzone + sok z dwóch cytryn.

    4. Całość łączymy ok 30s/obr.4

    5. Zalewamy miesczki z herbatnikami i wstawiamy do lodówki

     

    Przepis podparzyła moja 8 letnia córka na warsztatach kulinarnych, troszkę go przerobiliśmy tmrc_emoticons.;)

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy