Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Skladniki
- 100 g rodzynek
- 100 g piernika
- 100 g śliwek suszonych bez pestek
- 1 maly sloik kompotu ze sliwek
- 100 g czekolady najlepiej gorzkiej
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlozyc piernik, sliwki suszone i sliwki z kompotu i czekolade (pokrojona w kawalki), rozdrobnic obroty 6 przez 8 sekund, dodac rodzynki.
Podgrzewac w temperaturze 100 stopni obroty 2 przez 4 minuty.
Odstawic do ostygniecia
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedznajlepiej w salaterkach
najlepiej w salaterkach
najlepiej w salaterkach
najlepiej w salaterkach
Mmm widzę jakąś nową wersję,
Mmm widzę jakąś nową wersję, do tej pory "moczka" kojarzyła mi się raczej z rozmoczonym piernikiem i wywarem z warzyw, raczej niezbyt pozytywnie
Aniu, nigdy nie jadłam takiej
Aniu, nigdy nie jadłam takiej potrawy
Jaką ona ma konsystencję i jak się ją podaje? W salaterce, czy w miseczkach podzieloną na porcje?
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/