3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Swiateczne sliwki w czekoladzie - moczka


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Skladniki

  • 100 g rodzynek
  • 100 g piernika
  • 100 g śliwek suszonych bez pestek
  • 1 maly sloik kompotu ze sliwek
  • 100 g czekolady najlepiej gorzkiej
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego wlozyc piernik, sliwki suszone i sliwki z kompotu i czekolade (pokrojona w kawalki), rozdrobnic obroty 6 przez 8 sekund, dodac rodzynki.

    Podgrzewac w temperaturze 100 stopni obroty 2 przez 4 minuty.

    Odstawic do ostygniecia

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • najlepiej w salaterkach

    Zgłoszony przez Anna77 na grudnia 17, 2013 at 16:59.

    najlepiej w salaterkach tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • najlepiej w salaterkach

    Zgłoszony przez Anna77 na grudnia 17, 2013 at 16:58.

    najlepiej w salaterkach

    tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mmm widzę jakąś nową wersję,

    Zgłoszony przez niusia na grudnia 16, 2013 at 14:18.

    Mmm widzę jakąś nową wersję, do tej pory "moczka" kojarzyła mi się raczej z rozmoczonym piernikiem i wywarem z warzyw, raczej niezbyt pozytywnie tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aniu, nigdy nie jadłam takiej

    Zgłoszony przez ElaK na grudnia 16, 2013 at 11:03.

    Aniu, nigdy nie jadłam takiej potrawy  tmrc_emoticons.)  Jaką ona ma konsystencję i jak się ją podaje? W salaterce, czy w miseczkach podzieloną na porcje?

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze