Składniki
- szczypta soli
 - 3/4 szklanki mleka kokosowego
 - 100 g orzechów nerkowca
 - szczypta gałki muszkatołowej
 - 1/2 szklanki syropu z agawy
 - skórka otarta z jednej pomarańczy
 - 200 g rodzynek
 - 3 łyżki karobu
 - 1/4 szklanki syropu buraczanego
 - 100 g orzechów laskowych
 - 1 szklanka mielonego, suszonego maku
 - 100 g orzechów włoskich
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Mak mieszamy z mlekiem kokosowym i zostawiamy na noc. Nerkowce zalewamy wodą i moczymy przez noc. Orzechy mielimy na drobny granulat 30s. ob. poz.9 Dodajemy rodzynki i mielimy dalej, aż masa zacznie się łączyć 45s.ob.poz.9. Dodajemy gałkę i sól. Całość powinna przypominać kruche ciasto. Masę rozkładamy w tortownicy posmarowanej olejem. Masę makową, orzechy nerkowca i syrop z agawy miksujemy 1min.ob.poz.8 potem nakładamy tą masę na przygotowane wcześniej ciasto z orzechów i rodzynek. Polewę robimy z syropu buraczanego i karobu. Polewamy ciasto i wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Smacznego
Surowy makowiec bez cukru (wegan)
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
uwielbiam przepisy weganskie. dzieki za podzielenie sie
  dodaje do wyprobowania 
Popraiwone - 1 szklanka mielonego, suszonego maku.
A ile maku?