3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Surowy makowiec bez cukru (wegan)


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • szczypta soli
  • 3/4 szklanki mleka kokosowego
  • 100 g orzechów nerkowca
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1/2 szklanki syropu z agawy
  • skórka otarta z jednej pomarańczy
  • 200 g rodzynek
  • 3 łyżki karobu
  • 1/4 szklanki syropu buraczanego
  • 100 g orzechów laskowych
  • 1 szklanka mielonego, suszonego maku
  • 100 g orzechów włoskich
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Surowy makowiec bez cukru (wegan)
  1. Mak mieszamy z mlekiem kokosowym i zostawiamy na noc. Nerkowce zalewamy wodą i moczymy przez noc. Orzechy mielimy na drobny granulat 30s. ob. poz.9 Dodajemy rodzynki i mielimy dalej, aż masa zacznie się łączyć 45s.ob.poz.9. Dodajemy gałkę i sól. Całość powinna przypominać kruche ciasto. Masę rozkładamy w tortownicy posmarowanej olejem. Masę makową, orzechy nerkowca i syrop z agawy miksujemy 1min.ob.poz.8 potem nakładamy tą masę na przygotowane wcześniej ciasto z orzechów i rodzynek. Polewę robimy z syropu buraczanego i karobu. Polewamy ciasto i wkładamy do lodówki na 2 godziny.

    Smacznego 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz