3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sorbet z avocado


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

sorbet

  • 1/2 łyżki startej skórki z cytryny
  • 60-80 gramów ksylitolu lub cukru
  • 2 miękkie avocado
  • 1/2 szklanki soku z cytryny
5

Przygotowanie

  1. Ksylitol/cukier wsypać do Closed lid i zmiksować 10 s obr. 10. Dodać starta skórkę z cytryny, miaższ z avocado i sok z cytryny. Zmiksować 10 s obr. 10. Jezeli nie uzywacie ksylitolu ani cukru to teraz mozna zamiast kroku 1 (czyli zmiksowania ksylitolu/cukru) dodac 1 miarkę MT miodu (jak ktos chce bardziej slodki sorbet to 2 miarki) i zmiksowac 8 s obr 5. Mase wyjać i wadzic do foremek do lodów, lub do miseczek i wstawic do zamrażalnika na 2-3 godziny (no aż zamarzna). 

    Rewelacyjny kwaskowaty smak. Przepraszam, że nie zamieściłam zdjęcia, ale właśnie sa w foremkach w zamrażalniku tmrc_emoticons.;-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jak będziecie wybierac avocado w sklepie, bierzcie te najmniększe, wręcz te z brazowa skorka tmrc_emoticons.;-)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy