Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
Sorbet
- 100 g cukier
- 0,25 litra sok z cytryny, 1/4 MT
- 200 g zamrożonych bananów, pokrojone w ok. 3cm kawałki i zamrożone
- 400 g mrożone owoce, (truskawki, maliny, morele, brzoskwinie, pomarańcze itp.)
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
1. Cukier zmielić na puder (20s/obr. TURBO)
2. Wsypać zamrożone owoce i rozdrobnić (30 s/Interwał)
3. Wyrabiać za pomocą kopystki (2 min/poz 6)
4. Porcjować i podawać od razu, albo mrozić
Przygotowanie sorbetu
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Owoce mrożone można stosować gotowe zakupione w sklepie (szczególnie w okresie poza latem), w lecie można samodzielnie zamrozić wybrane owoce świeże. Najlepiej łączyć różne smaki wg grup owoców.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWitam, dziś robiłam - pyszne,
Witam,
dziś robiłam - pyszne, choć jak dla mnie troszkę za słodkie, gdyż same banany już są słodkie. Następnym razem dam z truskawkami połowę cukru. Do tego, ja rozrdrabniałam owoce na poz. 8