3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sorbet mocno owocowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Sorbet

  • 100 g cukier
  • 0,25 litra sok z cytryny, 1/4 MT
  • 200 g zamrożonych bananów, pokrojone w ok. 3cm kawałki i zamrożone
  • 400 g mrożone owoce, (truskawki, maliny, morele, brzoskwinie, pomarańcze itp.)
5

Przygotowanie

    Przygotowanie sorbetu
  1. 1. Cukier zmielić na puder (20s/obr. TURBO)

    2. Wsypać zamrożone owoce i rozdrobnić (30 s/Interwał)

    3. Wyrabiać za pomocą kopystki (2 min/poz 6)

    4. Porcjować i podawać od razu, albo mrozić

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Owoce mrożone można stosować gotowe zakupione w sklepie (szczególnie w okresie poza latem), w lecie można samodzielnie zamrozić wybrane owoce świeże. Najlepiej łączyć różne smaki wg grup owoców.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Witam, dziś robiłam - pyszne,

    Zgłoszony przez mjusta2000 na czerwca 15, 2015 at 22:16.

    Witam,

    dziś robiłam - pyszne, choć jak dla mnie troszkę za słodkie, gdyż same banany już są słodkie. Następnym razem dam z truskawkami połowę cukru. Do tego, ja rozrdrabniałam owoce na poz. 8

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze