3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik z masłem orzechowym


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Sernik z masłem orzechowym

  • 250 g ciastka korzenne
  • 100 g masło
  • 1000 g twaróg, sernikowy we wiaderku np. Wieluń
  • 1 opakowania budyń śmietankowy, w proszku
  • 5 czubatych łyżek masło orzechowe, wcześniej wykonane w TM
  • 250 g cukier trzcinowy
  • 2 opakowania biała czekolada, może być z orzechami
  • 5 jajek
  • 5 łyżeczek mleko, 3,2%
  • 6
    4h 30min
    Czas całkowity 3h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wkładamy masło 2 min/40°C/obr. 1, rozpuszczone masło przelewamy do innego naczynia.
  2. Do naczynia wkładamy ciastka miksujemy 30 s/obr. 7
  3. Dolewamy masło i mieszamy 1 min/obr. 2
  4. Tak przygotowane ciasteczka wykładamy na spód tortownicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia, ugniatamy delikatnie kopystką - wkładamy do lodówki.
  5. Do Blokada naczynia miksującegowkładamy
    twaróg
    Dodać 5 jajek
    Dodać 5 kopiastych łyżek masła orzechowego
    Dodać opakowanie budyniu śmietankowego
    Dodać szklankę cukru trzcinowego
    1 min/obr. 5
  6. Tak przygotowaną masę serową wylewamy na wcześniej przygotowany spód i pieczemy 60 min w 180st.C.
  7. Po upieczeniu sernik pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
  8. Do Blokada naczynia miksującegowkładamy czekoladę pokrojoną na mniejsze części rozdrabniamy 15 s/obr. 8
    Do rozdrobnionej czekolady dodajemy 5 łyżek mleka 3 min/40°C/obr. 1
    Tak przygotowaną czekoladę wylewamy na wierzch naszego sernika, a wszystko odstawiamy do lodówki na ok. 2h.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

brak


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy