Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Sernik z masłem orzechowym
- 250 g ciastka korzenne
- 100 g masło
- 1000 g twaróg, sernikowy we wiaderku np. Wieluń
- 1 opakowania budyń śmietankowy, w proszku
- 5 czubatych łyżek masło orzechowe, wcześniej wykonane w TM
- 250 g cukier trzcinowy
- 2 opakowania biała czekolada, może być z orzechami
- 5 jajek
- 5 łyżeczek mleko, 3,2%
-
6
4h 30min
Czas całkowity 3h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wkładamy masło 2 min/40°C/obr. 1, rozpuszczone masło przelewamy do innego naczynia.
- Do naczynia wkładamy ciastka miksujemy 30 s/obr. 7
- Dolewamy masło i mieszamy 1 min/obr. 2
- Tak przygotowane ciasteczka wykładamy na spód tortownicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia, ugniatamy delikatnie kopystką - wkładamy do lodówki.
- Do "Blokada naczynia miksującego" wkładamy
twaróg
Dodać 5 jajek
Dodać 5 kopiastych łyżek masła orzechowego
Dodać opakowanie budyniu śmietankowego
Dodać szklankę cukru trzcinowego
1 min/obr. 5 - Tak przygotowaną masę serową wylewamy na wcześniej przygotowany spód i pieczemy 60 min w 180st.C.
- Po upieczeniu sernik pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
- Do "Blokada naczynia miksującego" wkładamy czekoladę pokrojoną na mniejsze części rozdrabniamy 15 s/obr. 8
Do rozdrobnionej czekolady dodajemy 5 łyżek mleka 3 min/40°C/obr. 1
Tak przygotowaną czekoladę wylewamy na wierzch naszego sernika, a wszystko odstawiamy do lodówki na ok. 2h.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
brak
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz