3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik truskawkowy blyskawiczny


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

Sernik truskawkowy blyskawiczny

  • 1 paczuszek biszkoptów okrągłych
  • 2 opakowania serków truskawkowych, Bieluch truskawkowy 125g
  • 0,5 litra mleko 3,2%
  • 1 opakowania sernik na zimno, np. Gellwe
  • 10 truskawek, do ozdoby ciasta
  • 1 opakowania galaretki truskawkowej
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Sernik truskawkowy blyskawiczny
  1. Biszkopty układamy na dnie przyygotowanej formy na sernik. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

    Pozostałe składniki wkładamy do naczynia miksującego 15s/obr.4. Gotową masę przelewamy do formy na sernik.

    Ozdabiamy truskawkami i zalewamy wystudzona galaretką.

     Wstawiamy do lodówki na ok 5 godzin.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Normalnie Nikt nigdy nie jadł sernika z...

    Zgłoszony przez Kocica na marca 19, 2017 at 18:58.

    Normalnie Big Smile Nikt nigdy nie jadł sernika z proszku... ??? Ja jadłam i czasem robiłam.

    Jestem Agata tmrc_emoticons.)

    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak można tu wstawić przepis

    Zgłoszony przez cynamonka na maja 31, 2016 at 13:51.

    Jak można tu wstawić przepis na sernik z proszku ?!tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  To przeczytajcie skład

    Zgłoszony przez Kocica na czerwca 12, 2013 at 23:30.

     To przeczytajcie skład gotowej galaretki, budyniu, .... tam wcale nie ma chemii, a dzieci to jedzą  tmrc_emoticons.) 

     Temat chemii w jedzeniu uważam za zamknięty  Party  Party

     

     

    Jestem Agata tmrc_emoticons.)

    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W "Radość gotowania" jest

    Zgłoszony przez AgniechaBe na czerwca 12, 2013 at 23:03.

    W "Radość gotowania" jest świetny przepis na taki właśnie sernik, tylko w wersji brzoskwiniowo-wiśniowej, ale ja właśnie robię tylko w wersji truskawkowej. Lekki, bardzo smaczny i bez chemii - biszkopty, ser wymieszany z cukrem, galaretką i odrobiną masła i na wierzchu owoce z galaretką - pychota!! A chemii w naszych potrawach da się uniknąć i nie trzeba mieszkać w gospodarstwie agroturystycznym ani nie trzeba mieć góry pieniędzy, wystarczy troszeczkę "pokombinować" tmrc_emoticons.) i właśnie dlatego że ta chemia jest praktycznie wszędzie to należy robić wszytsko albo co najmniej bardzo dużo aby jej unikać......szczególnie jeśli adresatami naszego kucharzenia są dzieci tmrc_emoticons.) Pozdrawiam

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pusiu to jest propozycja

    Zgłoszony przez Kocica na czerwca 12, 2013 at 15:29.

    Pusiu to jest propozycja przepisu do zrobienia. Czasami ktoś ma taki gotowy sernik i może go zrobić tmrc_emoticons.) Jest naprawdę smaczny. Jeżeli wolisz z serkiem to taki zrobisz....

    A chemii nie da się uniknąć. Jest wszędzie w warzywach, owocach, mięsie, mleku, jajkach i innych produktach które kupujemy na codzień. Chyba że mieszkamy na wsi, daleko od dróg i mamy wszystkie włane wyroby. Mało osób może poszczycić się tym luksusem. Niestety...

     

     

    Jestem Agata tmrc_emoticons.)

    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • szczerze mówiąc to ja bym nie

    Zgłoszony przez pusia na czerwca 12, 2013 at 13:06.

    szczerze mówiąc to ja bym nie proponowała sernika na zimno z paczki, w którego składzie jest tłuszcz utwardzalny. jadłam kiedyś u kogoś taki sernik. czuć go było "chemią" na kilometr. wprawdzie producent nie umieszcza w składzie środków konserwujących czy innych "świństw" ale czy nie lepiej zrobić sernik z prawdziwego twarogu co nie jest czasochłonne w thermomixie? dbajmy o swoje zdrowie i unikajmy takich gotowych półproduktów.

    moze Kocica przerobi swój przepis na "zdrowszy"?

    pusia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze