3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

sernik na zimno na spodzie z sucharkami i nutellą


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

mus brzoskwiniowy

  • 1 puszka brzoskwiń w zalewie
  • 2 galaretki brzoskwiniowe

spód

  • 300 gramów nutelli
  • 12 sucharków

masa serowa

  • 500 gramów sera twarogu lub mascarpone
  • 400 gramów śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki żelatyny
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Najpierw rozpuścić 2 galaretki, najlepiej brzoskwiniowe, ale wody dać o połowę mniej niż w podano na opakowaniu, odstawić do wystygnięcia. Spód na średnią blachę: 12 Sucharków zmielić na proszek na obr.8i wymieszać z 300 gr nutelli. Po wyłożeniu na blachę wstawić do lodówki. Ubić śmietankę na obr.3 aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wyjąć motylek, dodać cukier, ser. Zmiksować 30 s.obr 5. Na końcu wmieszać żelatynę rozpuszczoną w małej ilości wody (ja daję niecałe pół szklanki gorącej wody na 2 łyżki żelatyny). Kiedy masa zacznie tężeć wstawić znowu do lodówki. Mus brzoskwiniowy: brzoskwinie zmiksować, obr 8 lub 9 i wymieszać z tężejącą galaretką, wylać na masę serową i wstawić do lodówki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Nutella musi być miękka, np. podtopiona w naczyniu nad gorącą wodą.

Masę serową przed wlaniem musu warto ponakłuwać widelcem, w przeciwnym razie zastygniety mus może zeslizgiwać się z ciasta.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy