3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

sernik gotowany


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 5 jaj
  • 1 szklanka cukru

masa serowa

  • 1 kg sera
  • 4 jaja
  • 3/4 kostki masła
  • 1 olejek cytrynowy, lub skórka starta z 0,5 cytryny+łyżeczka soku
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 paczki budyniu waniliowego/ śmietankowego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 6
    1h 25min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. jajka z łyżką cukru utrzeć przy pomocy motylka 3 minuty, obr. 3 temp 50 st.C,

    dodać pozostałe składniki - usierać 1-2 min. na obrotach 2- 2,5

    piec placek na blaszce prostokątnej ok. 25x36 cm

    (najlepiej wcześniej żeby zdąrzył przestygnąć)

    placek przeciąć - na 2 podkłady (jak do tortu np.)

  2. masa serowa
  3. Ser zmielić dodając porcjami na gładka masę obroty 3-5- 7

    Potem dodać przez otwór masło w porcjach

    Można pomóc mieszając kopyścią

    Zdjąć pokrywe i dodać – cukier, jaja, skórkę i sok  z cytryny

    Wymieszać najpierw delikatnie kopyścią a potem 2-3 min na dużych obrotach (ok.7)

    Uwaga- nałożyć miarkę bo pryska,

    zagotować – temp. 100 st. 9- 10 min. obroty 7 potem  stopniowo do 3

    Osobno wymieszać mleko z budyniem ,

    wlać przez otwór w pokrywie

    i gotować jeszcze 2- 3 min po powrocie temperatury do 100 stopni.

    Gorącą masę wlać na podkład z ciasta ( oczywiście w formie) i szybko przykryć drugą warstwą ciasta,

    przestygnie, ściągnie, można kroić, jest tak pyszne, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia !!!

    Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pychotka 😊 Polecam😊

    Zgłoszony przez Marzena2374 na listopada 18, 2017 at 19:05.

    Pychotka 😊 Polecam😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny sernik. Co prawda

    Zgłoszony przez Orma na stycznia 18, 2016 at 14:39.

    Pyszny sernik. Co prawda robiłam tylko drugą część czyli masę serową, a na spód położyłam ciasteczka petitki. Zrobienie samego ciasta trwa bardzo szybko. tmrc_emoticons.) Na wierzch polałam polewą czekoladową.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo pyszny sernik. Jeszcze

    Zgłoszony przez Dorota1000 na stycznia 11, 2016 at 10:56.

    Bardzo pyszny sernik. Jeszcze szybcij można go przygotować dając zamiast ciasta herbatniki petitki. tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sernik bardzo dobry pieklam

    Zgłoszony przez Basiawlg na stycznia 26, 2015 at 12:21.

    Sernik bardzo dobry pieklam go na weekendzie. Jak szybko zrobilam tak szybko zniknął tmrc_emoticons.) Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze