3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

sernik gotowany


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 5 jaj
  • 1 szklanka cukru

masa serowa

  • 1 kg sera
  • 4 jaja
  • 3/4 kostki masła
  • 1 olejek cytrynowy, lub skórka starta z 0,5 cytryny+łyżeczka soku
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 paczki budyniu waniliowego/ śmietankowego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 6
    1h 25min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. jajka z łyżką cukru utrzeć przy pomocy motylka 3 minuty, obr. 3 temp 50 st.C,

    dodać pozostałe składniki - usierać 1-2 min. na obrotach 2- 2,5

    piec placek na blaszce prostokątnej ok. 25x36 cm

    (najlepiej wcześniej żeby zdąrzył przestygnąć)

    placek przeciąć - na 2 podkłady (jak do tortu np.)

  2. masa serowa
  3. Ser zmielić dodając porcjami na gładka masę obroty 3-5- 7

    Potem dodać przez otwór masło w porcjach

    Można pomóc mieszając kopyścią

    Zdjąć pokrywe i dodać – cukier, jaja, skórkę i sok  z cytryny

    Wymieszać najpierw delikatnie kopyścią a potem 2-3 min na dużych obrotach (ok.7)

    Uwaga- nałożyć miarkę bo pryska,

    zagotować – temp. 100 st. 9- 10 min. obroty 7 potem  stopniowo do 3

    Osobno wymieszać mleko z budyniem ,

    wlać przez otwór w pokrywie

    i gotować jeszcze 2- 3 min po powrocie temperatury do 100 stopni.

    Gorącą masę wlać na podkład z ciasta ( oczywiście w formie) i szybko przykryć drugą warstwą ciasta,

    przestygnie, ściągnie, można kroić, jest tak pyszne, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia !!!

    Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pychotka 😊 Polecam😊

    Zgłoszony przez Marzena2374 na listopada 18, 2017 at 19:05.

    Pychotka 😊 Polecam😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny sernik. Co prawda

    Zgłoszony przez Orma na stycznia 18, 2016 at 14:39.

    Pyszny sernik. Co prawda robiłam tylko drugą część czyli masę serową, a na spód położyłam ciasteczka petitki. Zrobienie samego ciasta trwa bardzo szybko. tmrc_emoticons.) Na wierzch polałam polewą czekoladową.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo pyszny sernik. Jeszcze

    Zgłoszony przez Dorota1000 na stycznia 11, 2016 at 10:56.

    Bardzo pyszny sernik. Jeszcze szybcij można go przygotować dając zamiast ciasta herbatniki petitki. tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sernik bardzo dobry pieklam

    Zgłoszony przez Basiawlg na stycznia 26, 2015 at 12:21.

    Sernik bardzo dobry pieklam go na weekendzie. Jak szybko zrobilam tak szybko zniknął tmrc_emoticons.) Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze