3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

serniczek na biszkopcie


Wydrukuj:
4

Składniki

  • sernik na zimno (np. delekta, dr oetker, itp.)
  • 650 g schłodzonego mleka
  • 1 galaretka o ulubionym kolorze, smaku
  • 0,5 litra gorącej wody
  • 5 jajek
  • 1/2 szkl. cukru
  • 3/4 szkl. mąki pszennej
  • 1/4 szkl. maki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Rozpuścić galaretę w wodzie, pozostawić do ostygnięcia.

    2. Oddzielić żółtka od białek

    3. Założyć motylek, białka wlać do czystego i suchego naczynia, ubijać 2-3 min, obr. 4

    4. Dodać cukier, ubijać 45s, obr 3, dodać żółtka, ubijać 1 min, obr 3

    5. Dodać obie mąki i proszek , wymieszać 1 min obr 1-2

    6. Przelać do tortownicy, upiec ok 20 - 30 min, tem. 150 st, termoobieg,

    7. Upieczony biszkopt wystudzić

    8. Założyć motylek, do naczynia wlać mleko i wsypać proszek sernikowy, ubijać 5 min, obr 4

    9. Przełożyć masę na zimny biszkopt, wstawić do lodówki na 0,5 godz., po czym wlać na wierzch tężejącą galaretkę i jeszcze raz schłodzić ok 0,5 godz.

    10. S M A C Z N E G O !!!

     

    ps. można na masie serowej ułożyć owoce i zalać  je galaretką,

    ps1. można zamiast biszkopta użyć ciastek biszkoptów

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy