 
                                            
                                    Składniki
- sernik na zimno (np. delekta, dr oetker, itp.)
- 650 gschłodzonego mleka
- 1 galaretka o ulubionym kolorze, smaku
- 0,5 litragorącej wody
- 5 jajek
- 1/2 szkl. cukru
- 3/4 szkl. mąki pszennej
- 1/4 szkl. maki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Rozpuścić galaretę w wodzie, pozostawić do ostygnięcia. - 2. Oddzielić żółtka od białek - 3. Założyć motylek, białka wlać do czystego i suchego naczynia, ubijać 2-3 min, obr. 4 - 4. Dodać cukier, ubijać 45s, obr 3, dodać żółtka, ubijać 1 min, obr 3 - 5. Dodać obie mąki i proszek , wymieszać 1 min obr 1-2 - 6. Przelać do tortownicy, upiec ok 20 - 30 min, tem. 150 st, termoobieg, - 7. Upieczony biszkopt wystudzić - 8. Założyć motylek, do naczynia wlać mleko i wsypać proszek sernikowy, ubijać 5 min, obr 4 - 9. Przełożyć masę na zimny biszkopt, wstawić do lodówki na 0,5 godz., po czym wlać na wierzch tężejącą galaretkę i jeszcze raz schłodzić ok 0,5 godz. - 10. S M A C Z N E G O !!! - ps. można na masie serowej ułożyć owoce i zalać je galaretką, - ps1. można zamiast biszkopta użyć ciastek biszkoptów 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze