3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Semifredo


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Semifredo

  • 4 żółtka
  • 1 jajko
  • 300 g śmietany 30%
  • 100 g miodu
  • 4 łyżki miodu, do polania
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.
    2. Wlać żółtka i jajko, ubić 4 min/70ºC/obr. 4, przełożyć do innego naczynia.
    3. Do czystego i chłodnego naczynia wlać śmietanę, ubić 1 min/obr. 3, następnie dodając powoli masę z jajek i miód, mieszać 2 min/obr. 2.
    4. Przelać do podłużnej formy wyłożonej folią spożywczą, przykryć i wstawić do zamrażarki na co najmniej 6 godzin.
    5. Pokroić w plastry lub uformować gałki, podawać polane miodem.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy