Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- 1500 gpełnego mleka
- 200 g ryżu
- skórka obrana z 1/2 cytryny i 1/2 pomarańczy
- 1 laska cynamonu
- 230 g cukru
- 70 g masła, (nie koniecznie)
- cynamon w proszku, do posypania
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Założyć motylek. Włożyć do naczynia: mleko, ryż, skórki z owoców i lakę cynamonu.
Program: 45 min, 90°, obr. poz. 1
2. Dodać cukier i masło.
Program: 10 min, 90°, obr. poz. 1
Przełożyć do miseczek (wyciągnąć skórki z owoców i cynamon), pozostawić do ostygnięcia. Podawać opruszone cynamonem w proszku.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWicej ryu i duo mniej cukru Ale ogoacutelnie...
Więcej ryżu i dużo mniej cukru. Ale ogólnie całkiem dobre, ja dodaje wanilię
Cakiem dobre robiam z poowy porcji i daam 3 yki...
Całkiem dobre robiłam z połowy porcji i dałam 3 łyżki cukru pudru i tak za słodkie ale ze świerzymi owocami albo konfitury ale nie słodkie jest ok
Gwiazdka mniej za złe proporcje cukru.
Sugeruję takie proporcje:...
Sugeruję takie proporcje:
200 g ryżu długoziarnistego
800 g mleka 3,2%
200 g wody
szczypta soli
30 g cukru
30 g masła
niecała łyżeczka cynamonu
Można dodać wszystko na samym początku i potem ustawić tylko czas.
Niestety, za mało ryżu do tej ilości mleka i za...
Niestety, za mało ryżu do tej ilości mleka i za dużo cukru, dałam tylko pół i było za słodkie, gdybym dała tyle cukru ile jest w przepisie to nie dałoby się tego zjeść
Ja dodałam więcej
Ja dodałam więcej ryżu,ponieważ z dziećmi lubimy nieco gęstszy deser.
Skórka z pomarańczy,cynamon...
PYCHA!!!
zrobiłam ryż bez dodatków
zrobiłam ryż bez dodatków podałam z cynamonem
wyszedL doskonały
Jaki rodzaj ryżu używacie do
Jaki rodzaj ryżu używacie do tego przepisu ?
Pozdrawiam wszystkich Katarzyna
Deser smakuje pysznie
Deser smakuje pysznie