3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ryż na mleku


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 1500 g pełnego mleka
  • 200 g ryżu
  • skórka obrana z 1/2 cytryny i 1/2 pomarańczy
  • 1 laska cynamonu
  • 230 g cukru
  • 70 g masła, (nie koniecznie)
  • cynamon w proszku, do posypania
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Założyć motylek. Włożyć do naczynia: mleko, ryż, skórki z owoców i lakę cynamonu.

    Program: 45 min, 90°, obr. poz. 1

    2. Dodać cukier i masło.

    Program: 10 min, 90°, obr. poz. 1

    Przełożyć do miseczek (wyciągnąć skórki z owoców i cynamon), pozostawić do ostygnięcia. Podawać opruszone cynamonem w proszku.

     

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wicej ryu i duo mniej cukru Ale ogoacutelnie...

    Zgłoszony przez sege1 na kwietnia 26, 2017 at 11:58.

    Więcej ryżu i dużo mniej cukru. Ale ogólnie całkiem dobre, ja dodaje wanilię

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cakiem dobre robiam z poowy porcji i daam 3 yki...

    Zgłoszony przez edii na kwietnia 20, 2017 at 16:34.

    Całkiem dobre robiłam z połowy porcji i dałam 3 łyżki cukru pudru i tak za słodkie ale ze świerzymi owocami albo konfitury ale nie słodkie jest ok
    Gwiazdka mniej za złe proporcje cukru.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sugeruję takie proporcje:...

    Zgłoszony przez mirka85r na marca 23, 2017 at 10:32.

    Sugeruję takie proporcje:
    200 g ryżu długoziarnistego
    800 g mleka 3,2%
    200 g wody
    szczypta soli
    30 g cukru
    30 g masła
    niecała łyżeczka cynamonu
    Można dodać wszystko na samym początku i potem ustawić tylko czas.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety, za mało ryżu do tej ilości mleka i za...

    Zgłoszony przez Bbbzzzz na stycznia 5, 2017 at 16:23.

    Niestety, za mało ryżu do tej ilości mleka i za dużo cukru, dałam tylko pół i było za słodkie, gdybym dała tyle cukru ile jest w przepisie to nie dałoby się tego zjeść

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja dodałam więcej

    Zgłoszony przez Wenger na października 7, 2015 at 08:18.

    Ja dodałam więcej ryżu,ponieważ z dziećmi lubimy nieco gęstszy deser.

    Skórka z pomarańczy,cynamon...

    PYCHA!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiłam ryż bez dodatków

    Zgłoszony przez natalina87 na czerwca 9, 2015 at 06:48.

    zrobiłam ryż bez dodatków podałam z cynamonem

    wyszedL doskonały 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jaki rodzaj ryżu używacie do

    Zgłoszony przez Idii na lipca 9, 2014 at 13:19.

    Jaki rodzaj ryżu używacie do tego przepisu ?

    Pozdrawiam  wszystkich Katarzyna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Deser smakuje pysznie 

    Zgłoszony przez aguska 2016 na stycznia 14, 2011 at 20:59.

    Deser smakuje pysznie 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze