3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rafaello z kaszy jaglanej


Wydrukuj:
4

Składniki

60 porcja/porcje/porcji

Rafaello z kaszy jaglanej

  • 200 gramów kaszy jaglanej
  • 400 gramów wiórków kokosowych
  • 100 gramów miodu, ksylitolu lub cukru (ja użyłam miód)
  • 80 gramów migdałów, ze skórką

  • 500 g wrzącej wody, do sparzenia kaszy
  • 500 g wrzącej wody, do ugotowania kaszy
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Migdały w skórce zalać wrzątkiem. Odstawić na 20 min. Po tym czasie wylać wodę i zalać ponownie wrzącą wodą na 1 minutę. Wylać wodę i zdjąć skórkę z migdałów.

    2. Kaszę wsypać do naczynia miksującego. Dwukrotnie zalać kaszę wrzątkiem, odlać wodę.

    3. Do kaszy wlać 500g wrzącej wody. Gotować 25min/100°C/Counter-clockwise operation/obr.2

    4. Do kaszy wsypać 200 g wiórków i wybrany słodzik, 1min/obr.10

    5. Gotową masę wystudzić i włożyć do lodówki na ok. 1 godz.

    6. Po godzinie wyjąć z lodówki i lepić małe kulki, w środek każdej wkładając cały migdał, a następnie obtoczyć w pozostałej ilości wiórków kokosowych.

    7. Rafaello najlepiej smakują schłodzone.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy