Tu jesteś:
4
Składniki
60 porcja/porcje/porcji
Rafaello z kaszy jaglanej
- 200 gramów kaszy jaglanej
- 400 gramów wiórków kokosowych
- 100 gramów miodu, ksylitolu lub cukru (ja użyłam miód)
- 80 gramów migdałów, ze skórką
- 500 g wrzącej wody, do sparzenia kaszy
- 500 g wrzącej wody, do ugotowania kaszy
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Migdały w skórce zalać wrzątkiem. Odstawić na 20 min. Po tym czasie wylać wodę i zalać ponownie wrzącą wodą na 1 minutę. Wylać wodę i zdjąć skórkę z migdałów.
2. Kaszę wsypać do naczynia miksującego. Dwukrotnie zalać kaszę wrzątkiem, odlać wodę.
3. Do kaszy wlać 500g wrzącej wody. Gotować 25min/100°C/"Obroty wsteczne" /obr.2
4. Do kaszy wsypać 200 g wiórków i wybrany słodzik, 1min/obr.10
5. Gotową masę wystudzić i włożyć do lodówki na ok. 1 godz.
6. Po godzinie wyjąć z lodówki i lepić małe kulki, w środek każdej wkładając cały migdał, a następnie obtoczyć w pozostałej ilości wiórków kokosowych.
7. Rafaello najlepiej smakują schłodzone.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz