3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pralinki piernikowe


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Składniki:

  • 200 g daktyli suszoych
  • 3 łyżki kakao
  • 50 g oleju kokosowego
  • 2 MT zimnej wody
  • garść rodzynek
  • 10 goździków
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • nasiona chia do obtoczenia
5

Przygotowanie

  1. Daktyle włożyć do Closed lid, dodać wodę , gotować 8 min./Varoma/obr. 1Counter-clockwise operation bez nałożonej miarki.

  2. Goździki i ziele angielskie utłuc w moździerzu.

    Do ugotowanych daktyli dodać kakao, olej kokosowy, rodzynki, przyprawy. Nałożyć miarkę miksować 10 s./obr. 7-8.

    Otworzyć Closed lid, zebrać masę ze ścianek i pokrywy, zamknąć Closed lid, ponownie miksować.

  3. Masę wyłożyć do płaskiego pojemnika wyłożonego folią spożywczą, uformować prostokąt o grubośći ok. 1 cm, zakryć folią . Włożyć do zamrażalnika na ok. 3 godz.

  4. Wyjąć masę z zamrażalnika, pociąć na kawałki 1/1cm, formować w dłoniach kulki, obtoczyć w nasionach chia.

    Przechowywać w lodówce.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Czas gotowania daktyli jest orientacyjny. Daktyle muszą być pozbawione wody i po ugotowaniu mają przypominać wyglądem smażone powidła.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy