Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
PORZECZKOWY DESER Z MUSLI
- 250 g serka mascarpone
- 150 g masy kajmakowej
- 250 g jogurtu naturalnego, niesłodzony
- 200 g konfitury porzeczkowej
- 150 g musli, niesłodzone
- 100 g czerwone porzeczki, świeżej
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego wkładamy mascarpone i kajmak 30s/obr.3
2. W naczyniu szklanym wkładamy warstwami wedlug uznania- opcjonalnie dodajemy świeżą porzeczkę.
PORZECZKOWY DESER Z MUSLI
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz