Składniki
4 porcja/porcje/porcji
deser
- 100 g cukru pudru
- 250 g serka mascarpone
- 5 kawałków dowolnego piernika
- 5 łyżek mielonego cynamonu
- 100 g likieru kawowego, ml
- 250 g śmietany kremówki 36%
- 5 łyżek kakao
-
6
30h 0min
Czas całkowity 30h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Wkładamy do naczynia śmietanę i ubijamy na sztywno z motylkiem ok 4 min obr 4
dodajemy serek mascarpone,cukier puder i chwilke mieszamy na małych obrotach, następnie dolewamy ok 80 ml likieru i znowu mieszamy.
Przygotowany krem wkładamy na około 15 min do lodówki
w tym czasie do czystego naczynia wrzucamy pierniki i miksujemy 50 sec na obr 3
wsypujemy troche piernika na dno dowolnego naczynia np:kieliszek
polewamy likierem,posypujemy cynamenem i kakao i najlepiej przy pomocy szprycy dodajemy przygotowany wcześniej krem czynność ta powtarzamy ponownie
na koniec do dekoracji posypujemy z góry krem cynamenem i kakao. Można też posypać orzechami bądź migdałami
smacznego !
Porcji może wyjść więcej bądź mniej zależy od naczynia w którym będzie deser.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWspaniały deserem. Bobma
Wspaniały deserem. Bobma kaloryczna, ale co tam
pychotka
pychotka
pyszności
pyszności
pyszne.polecam
pyszne.polecam
Bardzo lubię tiramisu
Bardzo lubię tiramisu
ciekawy przepis. Do wypróbowania 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Dobra propozycja na Nowy Rok
Dobra propozycja na Nowy Rok jak zostanie trochę piernika
Dzięki za przepis
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/