Składniki
10 butelka/butelki/butelek
45dag mąki
40dag cukier (szklanki)
3/4 kubeczka śmietanki słodkiej
15dag cukru na karmel
1łyżecz. cynamonu
15dag masła 1/3masła
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
6
2h 25min
Czas całkowity 1h 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym! -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
Przygotowanie
- jajka całe ubić z cukrem w nie wielkiej ilości wody rospuść karmel
konsytencja gęstej śmietany wlać do ubitych jajek dodać śmietanę wsypać mąke z sodą oczyszczonoą dodać cynamon wlać zimnie masło wszystko razem wynieszać piec około 1 godziny w stopniach 170-180°C
piernik bez używania termomiksu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
Porady
smacznego!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz