3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pączki serowwe


Wydrukuj:
4

Składniki

17 porcja/porcje/porcji

2 szklanki mąki pszennej

300g twarogu półtustego

3 łyżki cukru

1\3szklanki letniego mleka

1 łyżka masła

30g drożdży

2 jajka całe

1 żułtko

DODATKOWO olej do smarzenia +cukier puder do posypania pączków

  • 6
    1h 40min
    Czas całkowity 1h 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    CIASTO NA PĄCZKI PSZEPIS BEZ TERMOMIKSÓ
  1. lekkie mleko ciepłe wymieszać z 1 łyżeczkąm cukru,pokruszonimy drożdżami i 2-3 łyżeczki mąki.pszykryć ściereczkąm roszczyn i odctawic do wyrosnięcia około10-15min.twaróg zmielić.masło lub margaryne rozmieszac i ostudzić.całe jajko i żułtko utrzeć mikserem z reszta cukru na jasnąm pijane.dalej miksować dodać stopniowo twarogó i rostopionę masło lub margarynę. mikser wyłonczyć.dadać pszeztudząnąm mąke i zaczyn.wyrobić na gładkie ciasto pszyjryc ściereczkąm i odctawić do wyrośniecia na około 1godziny! z ciasta uformój małe kulki.smaczyć na oleju rozgrzanym z obu stron!usmarzoną ponczki ułuż na papierową ścierczkę aby odciekły z tuszczu.ostudzone posyb cukrem pudrem SNACZNEGO ZYCZĘ!
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy