Tu jesteś:
4
Składniki
3 porcja/porcje/porcji
Naleśniki
- 2 jajka
- 50 g mleka kokosowego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 łyżka miodu lub syropu klonowego
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia lub sody spożywczej
- olej kokosowy do smażenia
- 200 g migdałów bez skórki
-
6
20min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włóż migdały. Rozdrobnij 5s/obr.9.
- Zgarnij migdały na dno naczynia i jeszcze raz rozdrobnij 5s/obr.9.
- Nie wydłużaj czasu miksowania, bo wówczas powstanie masło migdałowe.
- Dodaj resztę składników (poza olejem kokosowym) i wymieszaj 6s/obr.6. Zgarnij składniki na dno naczynia i jeszcze raz wymieszaj 6s/obr.6.
- Pozostaw ciasto na 5 minut, aby zgęstniało.
- Rozgrzej patelnię z olejem kokosowym. Smaż naleśniki (2 łyżki ciasta na sztukę).
- Podawaj z owocami, musem owocowym lub syropem klonowym.
Mąka migdałowa
Naleśniki
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeśli ciasto za bardzo zgęstnieje dodaj trochę mleka kokosowego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyza_76:...
Pyza_76:
ile dajesz mąki kokosowej?
Pyza_76 napisał:...
A ile Pani dodaje wtedy tej mąki zamiast migdałów?
Są po prostu niebiańskie !
Są po prostu niebiańskie
!
Ja z uwagi na to, że migdalów
Ja z uwagi na to, że migdalów nie należy poddawać obróbce cieplnej stosuję mąkę kokosową. uwielbiam te placki
Polecam.
Super przepis, jutro robie
Super przepis, jutro robie naleśniki
Super wiecej takich bez
Super
wiecej takich bez pszenicy i kukurydzy