3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki Paleo Pancakes bez glutenu


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

Naleśniki

  • 2 jajka
  • 50 g mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1 łyżka miodu lub syropu klonowego
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia lub sody spożywczej
  • olej kokosowy do smażenia
  • 200 g migdałów bez skórki
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Mąka migdałowa
    1. Do naczynia miksującego włóż migdały. Rozdrobnij 5s/obr.9.
    2. Zgarnij migdały na dno naczynia i jeszcze raz rozdrobnij 5s/obr.9.
    3. Nie wydłużaj czasu miksowania, bo wówczas powstanie masło migdałowe.
  1. Naleśniki
    1. Dodaj resztę składników (poza olejem kokosowym) i wymieszaj 6s/obr.6. Zgarnij składniki na dno naczynia i jeszcze raz wymieszaj 6s/obr.6.
    2. Pozostaw ciasto na 5 minut, aby zgęstniało.
    3. Rozgrzej patelnię z olejem kokosowym. Smaż naleśniki (2 łyżki ciasta na sztukę).
    4. Podawaj z owocami, musem owocowym lub syropem klonowym.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeśli ciasto za bardzo zgęstnieje dodaj trochę mleka kokosowego.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyza_76 napisał:...

    Zgłoszony przez Andżelka na listopada 23, 2016 at 21:08.

    Pyza_76 napisał:

    Ja z uwagi na to, że migdalów nie należy poddawać obróbce cieplnej stosuję mąkę kokosową. uwielbiam te placki tmrc_emoticons.) Polecam.




    A ile Pani dodaje wtedy tej mąki zamiast migdałów?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Są po prostu niebiańskie !

    Zgłoszony przez Ewix na października 23, 2016 at 11:31.

    Są po prostu niebiańskie tmrc_emoticons.) !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja z uwagi na to, że migdalów

    Zgłoszony przez Pyza_76 na sierpnia 16, 2015 at 21:08.

    Ja z uwagi na to, że migdalów nie należy poddawać obróbce cieplnej stosuję mąkę kokosową. uwielbiam te placki tmrc_emoticons.) Polecam. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis,  jutro robie

    Zgłoszony przez Edyta Zalewska na lutego 18, 2015 at 22:29.

    Super przepis,  jutro robie naleśniki Cooking 9

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super wiecej takich bez

    Zgłoszony przez baszkoz na lutego 18, 2015 at 11:49.

    Super tmrc_emoticons.) wiecej takich bez pszenicy i kukurydzytmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze