masa marcepanowa Przepis jest nieprzetestowany
Author picture lidien
utworzono: 10/31/11 zmieniono dnia: 11/29/11

3 Ten przepis nie posiada zdjęcia


Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

masa marcepanowa


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 kawałek/kawałki/kawałków

masa marcepanowa

  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki miodu
  • pół szklanki wody
  • 225 g obranych migdałów
  • 220 g cukru pudru
  • 1 łyżka ekstraktu z migdałów lub 1 łyżeczka aromatu migdałowego
  • 6
    40min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. migdały zmielić w Closed lid na mąkę obr.10/sek.30. Przełożyć do innego naczynia i wymieszać z cukrem pudrem.

    2. Do czystego naczynia Closed lid wsypać cukier, miód i wodę. Gotować 100*C/obr.2 do czasu aż zgęstnieje (można zrobić test w trakcie: małą kroplę syropu opuścić do lodowatej wody, gdy będzie na tyle elastyczna, że będziemożna ją uformować palcami, wtedy syrop będzie gotowy) 

    3. Do syropu dodać migdały i wyrobić 1 min./Dough modedo momentu aż z masy utworzy się zwarta bryła.

    4.Jeśli masa okaże się zbyt sucha by uformować kulę, dodać odrobinę wody i ponownie wyrobić (2-3 łyżki). A jeśli masa będzie zbyt klejąca - dodać trochę cukru pudru.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy