3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Lody z czerwonej fasoli


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Lody z czerwonej fasoli

  • 100 gramów śmietany 30 %
  • 2 łyżki erytrytolu
  • puszka czerwonej fasoli
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 2h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Lody z czerwonej fasoli
  1. Jak to mówią potrzeba matką wynalazków.. u mnie była potrzeba czegoś słodkiego do kawy oraz potrzeba wykorzystania resztki śmietany. Tak powstały oto lody z czerwonej fasoli, które mogą być alternatywą na drugie śniadanie bądź podwieczorek.

    1. Zakładamy motylek
    2. Wlewamy śmietanę Obroty wsteczne 3, ubijamy do momentu aż będzie, aż się ubije( musimy podglądać przez otwór na miarkę). Dodajemy erytrytol/cukier/lub inny słodzik

    3. Przekładamy do innego naczynia. Ściągamy motylek

    4. Do naczynia miksującego wsypujemy odsączoną, opłukaną fasolę, ustawiamy Obroty wsteczne8 i miksujemy przez 10 sek.

    5. Na koniec ponownie zakładamy motylek, dodajemy do naczynia ubitą wcześniej śmietanę. Mieszamy Obroty wsteczne4, przez 10 sek.

    6. Przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki na około 2 godziny.


    Jeżeli macie w domu hermatniki możecie je pokruszyć i również dodać do masy



    smacznego tmrc_emoticons.;)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Śmietania przed ubiciem powinna być mocno schłodzona.

Jeżeli nie zjecie lodów w ciągu 2 godzin po włożeniu do zamrażalki a lody będą bardzo twatde, odczekajcie chwilę i po okołu 5 minutach pokrojcie je na drobniejsze kawałki i zmiksujcie przez 10 sek Obroty wsteczne10. Dodajcie trochę mleka lub śmietanki i wymieszajcie Obroty wsteczne4 przez 10 sek.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy