3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Lody z czerwonej fasoli


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Lody z czerwonej fasoli

  • 100 gramów śmietany 30 %
  • 2 łyżki erytrytolu
  • puszka czerwonej fasoli
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 2h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Lody z czerwonej fasoli
  1. Jak to mówią potrzeba matką wynalazków.. u mnie była potrzeba czegoś słodkiego do kawy oraz potrzeba wykorzystania resztki śmietany. Tak powstały oto lody z czerwonej fasoli, które mogą być alternatywą na drugie śniadanie bądź podwieczorek.

    1. Zakładamy motylek
    2. Wlewamy śmietanę Counter-clockwise operation 3, ubijamy do momentu aż będzie, aż się ubije( musimy podglądać przez otwór na miarkę). Dodajemy erytrytol/cukier/lub inny słodzik

    3. Przekładamy do innego naczynia. Ściągamy motylek

    4. Do naczynia miksującego wsypujemy odsączoną, opłukaną fasolę, ustawiamy Counter-clockwise operation8 i miksujemy przez 10 sek.

    5. Na koniec ponownie zakładamy motylek, dodajemy do naczynia ubitą wcześniej śmietanę. Mieszamy Counter-clockwise operation4, przez 10 sek.

    6. Przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki na około 2 godziny.


    Jeżeli macie w domu hermatniki możecie je pokruszyć i również dodać do masy



    smacznego tmrc_emoticons.;)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Śmietania przed ubiciem powinna być mocno schłodzona.

Jeżeli nie zjecie lodów w ciągu 2 godzin po włożeniu do zamrażalki a lody będą bardzo twatde, odczekajcie chwilę i po okołu 5 minutach pokrojcie je na drobniejsze kawałki i zmiksujcie przez 10 sek Counter-clockwise operation10. Dodajcie trochę mleka lub śmietanki i wymieszajcie Counter-clockwise operation4 przez 10 sek.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy